Hőmérséklet

Adatvédelmi szabályok

Adatvédelmi szabályok

TÁJÉKOZTATÓ

Anonim Felhasználó-azonosító („cookie”) elhelyezéséről és web-irányjelzőkről („web-beacon”)

Tisztelt Látogatónk!

Debrecen Megyei Jogú Város honlapjának (www.debrecen.hu, portal.debrecen.hu) (a továbbiakban: honlap) szerkesztősége (a továbbiakban: szerkesztőség) a felhasználók személyes adatait az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, az Európai Parlament és a Tanács a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) szóló 2016/679 rendelete, továbbá az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvényben, valamint az adatvédelmi biztos által kiadott állásfoglalásokban meghatározottak szerint kezeli, figyelembe véve az Online Privacy Alliance (Hálózati Adatvédelmi Szövetség) ajánlásait is.

1. Személyes adat fogalma: 

A személyes adat az azonosított vagy azonosítható természetes személyre (a továbbiakban: érintett vagy felhasználó) vonatkozó bármely információ. Azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható. A személyes adat, azaz az érintettre vonatkozó bármely információ az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. 

Felhasználói személyes adat nem képződhet honlap látogatásával összefüggésben, csak akkor, amikor a felhasználó a szerkesztőséggel történő kapcsolatba lépés céljából bizonyos adatait (név, cím, e-mail cím) megadja. A felhasználó böngészőjén keresztül annak winchesterére kerülhet azonban egy információs file, az úgynevezett „cookie” vagy „süti”, ami egyértelműen azonosítja a felhasználót a következő látogatás alkalmával és nyomon követhetővé teszi a böngészését a honlapon, de semmilyen személyes adatot a látogatóról nem tárol. Ezt az információs fájlt a felhasználó a böngészője segítségével bármikor eltávolíthatja.

2. A „sütikről” bővebben

A cookie-k biztosítják a honlap használatának integritását, továbbá segítsenek személyre szabott szolgáltatásokat nyújtani és a felhasználó érdeklődésének megfelelő tartalmat eljuttatni a felhasználóhoz. A „süti” nem más, mint kis mennyiségű adat, amely a Felhasználó böngészőjében (számítógépén) rögzítésre kerül, és amelyet az az internet szerver olvas le, amely elhelyezte azt. A süti személyi azonosítóként működik, rögzítve a felhasználó preferenciáit és korábban megadott adatait. Egy cookie általában tartalmazza a webhely nevét, ahonnan a cookie származik, a cookie „élettartamát” (milyen hosszan marad a felhasználó eszközén) és az értékét, ami általában egy véletlenszerűen generált egyedi szám. A sütik alkalmazásával a felhasználó által korábban megadott adatok visszaállíthatók a felhasználó következő látogatásánál a honlapon, így a felhasználó böngészési ideje csökken és a honlap használata leegyszerűsödik. A sütik egyedileg a felhasználó gépéhez rendeltek és csak az az internet szerver tudja leolvasni azokat, amelyiktől a süti származik.

Alkalmazott cookie-k leírása:

ci_session: A codeigniter keretrendszer - amiben az oldal készült - hozza létre ezt a sütit, ez az oldal működéséhez elengedhetetlen.

debhu_accessible_mode: látássérült módban használja-e az oldalt.

debhu_cookie_use: elfogadta a cookie tájékoztatót.

deb_color_index_0, deb_color_index_1: Az oldal domináns színének beállításához használjuk.

Cookie-k élettartama (törlés időpontja):

ci_session: 2 óráig él.

debhu_accessible_mode: 30 napig tároljuk

debhu_cookie_use: 30 napig él

deb_color_index_0, deb_color_index_1: az aktuális munkamenetben él.

A google analytics és a facebook pixel helyezhet még el sütiket.

3. Web-beacon-ök

A web-irányjelzőket (web-beacon) arra lehet használni, hogy a sütiket célba juttassa, és hogy a honlapról statisztikát készítsen: például, hogy hányan látogattak meg egy bizonyos lapot, vagy kattintottak egy bizonyos linkre.

A debrecen.hu web-beacon-t nem használ.

4. Általános tudnivalók

A cookie-k használatát a felhasználó a honlap első látogatásakor kifejezett nyilatkozatával, a felugró ablak „Hozzájárulok” gomb megnyomásával (klikkeléssel) hagyja jóvá.

Ha kívánja, a felhasználó beállíthatja böngészőjét úgy, hogy ne az támogassa a sütiket. Ha ezt teszi, vagy a felugró ablak „Megtagadom” gombjára klikkel, esetleg nem élvezheti a honlap bizonyos hasznos jellemzőit.

5. A cookie-k letiltása

Minden böngészőprogramban beállítható, hogy a látogató elfogadja-e a cookie-kat vagy sem. A legtöbb böngésző alapbeállítása szerint elfogadja azokat. Ezek az alapbeállítások megváltoztathatók annak érdekében, hogy blokkolni lehessen a sütiket, vagy figyelmeztetést kapjon arról, ha egy weboldal sütit használ. Fontos tudni, hogy a honlap egyes szolgáltatásai kifejezetten a cookie-k elfogadásától függenek, így azok esetleges tiltásával a felhasználó számára a honlapon nem várt működés lesz tapasztalható, rosszabb esetben lehetetlenné válik a honlap szolgáltatásainak használata.

6. A cookie-k törlése

Ha a felhasználó törölni kívánja a honlapról származó sütiket, vagy nem kívánja használni azokat, informálódjon a használt böngésző súgójában annak módjáról. Felhívjuk figyelmét, hogy cookie-k tiltása esetén előfordulhat, hogy bizonyos elemek és a honlap teljes funkcionalitása ezáltal nem lesz elérhető.

A szerkesztőség fenntartja a jogot, hogy jelen tájékoztatót időről-időre előzetes értesítés nélkül módosítsa, vagy frissítse. A legutóbbi frissítés dátuma a tájékoztató végén található. A szerkesztőség javasolja, hogy Ön időről-időre ellenőrizze ezen tájékoztatót, hogy továbbra is figyelemmel követhesse, a szerkesztőség milyen lépéseket tesz személyes adatai védelme, és információs önrendelkezési jogának gyakorlása érdekében.

Amennyiben Ön kérdést kíván feltenni, vagy véleményét, észrevételeit szeretné megosztani a szerkesztőséggel, azt a polgármesteri hivatal hivatalos központi internetes postafiókcímén keresztül teheti meg: eszrevetelek@ph.debrecen.hu.

Debrecen, 2019. február 1.

debrecen.hu 

szerkesztősége

Kapcsolódó dokumentumok, nyomtatványok, útmutatók, hirdetmények

Adatvédelmi tájékoztató

Rendezvény kereső

mikor?

válassz dátumot
Mettől
Meddig

mit?

milyen esemény?

Ossza meg