Hőmérséklet
Szabadidő

Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje

Itt található az ország első vidéki állat- és növénykertje, melyet 1958-ban alapítottak. A kicsiket a vidámpark is várja, amit egy kisvasút köt össze az állatkerttel. A vonatból az erdő területén elhelyezett kifutóban láthatóak a dámszarvasok, valamint a tevék, és érdekes látvány elhaladni a dodgem, valamint a kukac hullámvasút mellett is.

Állat- és növénykert

A Nagyerdő védett, 17 hektáros területén mutatja be öt földrész 165 állatfajának közel 1400 egyedét. Ritka, egzotikus állatok – tukánok, flamingók, íbiszek, gibbonok, kenguruk, és vízilovak – mellett a hazai fauna és az őshonos háziállatok is megtekinthetőek. A Nagyerdőn előforduló, valamint egyéb hazai növényfajokon kívül dekoratív, a Föld megannyi tájáról származó fajokkal és változataikkal is találkozhatunk itt. Egész évben tematikus programok, izgalmas éjszakai túrák várják a látógatókat, akik alkalmanként különleges kísérőt is kapnak a pingvinek személyében.

A növénykert télen-nyáron várja látogatóit folyamatosan bővülő növénygyűjteményével, amely jelenleg 600 fajból és fajtából áll.

Vidámpark

A Lúdas Matyiról elnevezett Vidámpark 17 játéküzemével a régió legnagyobb és legpatinásabb intézménye. A kis gyerekeket babaforgó (4 év alatt), dodzsem (6 év felett), dzsungelforgó (6 év alatt), elvarázsolt kastély és forgóhordó, földkörülipálya (10 év felett), gyermekkanyargó (14 éves korig), gyermekvasút, hajósinas (10 éves korig), hattyúforgó, kacsavonat (12 év alatt), kukac hullámvasút (6 év felett), lovas forgó, meglepetés (14 év felett), nosztalgia kocsi, óriáskerék, repülő csészealj (3 év felett), repülős forgó (4 év felett) várja.

Az Állat- és Növénykert egész évben nyitva van és várja látogatóit!

9-től 16 óráig - téli időszámítás idején.

9-től 18 óráig  - nyári időszámítás idején .

A Vidámpark május 1-től szeptember 30-ig 

hétköznap 10-től 18 óráig, 

hétvégén és ünnepnapokon 9-től 18 óráig tart nyitva.

Mi van a körzetemben?
Adja meg az utcát ahol lakik és találja
meg a legfontosabb információkat:
a lakóhelyéhez tartozó közigazgatási
intézményeket, vagy akár,
hogy melyik háziorvoshoz tartozik.
keresés
Mi van a körzetemben?
Adja meg az utcát ahol lakik és találja
meg a legfontosabb információkat:
a lakóhelyéhez tartozó közigazgatási
intézményeket, vagy akár,
hogy melyik háziorvoshoz tartozik.

Ossza meg