Turista vagyok

Hőmérséklet

Debrecen a Kárpát-medence keleti régiójának központja. A cívis város lakóinak száma, gazdasági teljesítménye, kulturális sokszínűsége, az életminőség, a térségre gyakorolt hatása alapján a vidéki Magyarország fővárosa, Magyarország második legnagyobb városa.

Senki sem téved, ha Debrecent választja utazása célpontjául, s valószínűleg mindenki visszatér ide, ha egyszer már járt itt. Köszöntjük és szeretettel látjuk Debrecenben!

Kérjük, böngéssze át ajánlatainkat!

Rendezvény kereső

mikor?

válassz dátumot
Mettől
Meddig

mit?

milyen esemény?

Közelgő rendezvények

Hangbújócska Zenebölcsi Nagyné Lövei Lilla vezetésével. Helyszín: DMK Józsai Közösségi ház, színházterem. Óriásölő Margaret Margaret, a fiatal falusi lány hős szeretne lenni, Simon, a legkisebb királyfi pedig mesemondó. A környezetük nem érti, kineveti, kigúnyolja őket. Hogyan is lehetne egy gyenge leányból lovag? Milyen királyfi az, akit jobban érdekelnek a mesék, mint a kardforgatás? Margaret és Simon találkozása egy rendhagyó hőstörténet kezdete, melyben nem csupán a természet erőivel, a tengeri szörnnyel és az óriással kell megküzdeniük, de le kell győzniük saját félelmeket is. Óriásölő Margaret meséje élőzenés, bábos hőstörténet, lovagregény, amely az iskolás közönségnek szól a bátorságról, az önazonosságról és a történetmesélés erejéről. Mert minden kornak szüksége van hősökre, de mesemondókra is, hogy a hősök tettei fennmaradjanak. Kulisszák Személyes hangvételű, kötetlen találkozásra invitálja a Csokonai Színház közönségét Ráckevei Anna színművész. A Kulisszák címet viselő, idén ősszel induló beszélgetéssorozat az évad egy-egy előadásához szerveződve találkozási pontja kíván lenni mindazoknak – civileknek, művészeknek, színházi szakembereknek – akiknek szenvedélye a színház. Belvárosi jazzpódium- A Szakcsi Jr. Trió koncertje fj. Szakcsi Lakatos Béla – zongora Pecek Lakatos Krisztián – bőgő Balázs Elemér – dob Helyszín: Pódiumterem Giacomo Puccini: Tosca Ha megkérnénk valakit, hogy mondjon egy operát, amiben van gyilkosság vagy öngyilkosság, akkor jó eséllyel a fél operairodalmat felsorolja. Ha azonban azt kérdezzük, melyikben fordul elő mindkettő – és hal meg a darab végére az összes szereplő – akkor nagyjából a Toscára szűkül a kör. Babusgató Havonta várjuk a gyerekeket és szüleiket e foglalkozásra. Péntekenként kettő, vasárnap és hétfőn egy-egy játék keretében ismerkedünk legfiatalabb játszótársaink „természetrajzával”. A cívisváros régészeti öröksége Az elmúlt évtizedek új kutatásait bemutató régészeti előadás-sorozat. Mame Maki, avagy tavaszvárás japán módra A tóganei Dzsószai Nemzetközi Egyetem magyar nyelvet tanuló japán diákjai immár negyedik alkalommal érkeznek Debrecenbe. KÖZEL-TÁVOL Társadalom mint gépezet. Örökké forog, de az alkotó sose pihen. Mechanizmusok és minták, kölcsönös erőhatások és tanult reflexek. A viszonyrendszerek széles spektrumából indulunk el, hogy eljussunk a legkisebb részletekig. Hatalmi rendszerek, hatalmas kis semmiségek. A realista helyzeteket abszurd történések zavarják meg és kezdik el visszafelé tekerni a fogaskerekeket. Szerepekbe csontosult figurák játsszák az életüket, de a legkisebb térre leszűkítve: ki marad egyedül kivel?

Ossza meg