Debrecen a sport városa

Hőmérséklet

A sport a zenéhez hasonlóan az emberi kapcsolatteremtés univerzális eszköze, mely mindenki számára ugyanazt jelenti: a sportolónak a küzdést, a győzelem élményét, a rajongóknak pedig a szívdobogtató, dübörgő szurkolást.

Debrecenben gyakorlatilag minden sportágban a világ legjobbjai mutatták már be tudásuk legjavát eddig számos nemzetközi sportversenyen. A versenysport mellett azonban Debrecenben és környékén megannyi lehetőség kínálkozik a mozgásra és az aktív kikapcsolódásra.

Kapcsolódó tartalom

Debreceni Sportcentrum A Debreceni Sportcentrum az Oláh Gábor utcán egy sportkomplexumot, a Debreceni Sportuszodát, a Debreceni Jégcsarnokat, a Főnix csarnokot, a Debreceni Sport Hotelt és a Hódos Imre Rendezvénycsarnokot foglalja magába, melyek külön-külön és együtt is aktív szerepet játszanak a régió és az ország sportéletében. Debreceni Jégcsarnok Debrecenben a jégpálya nem csak téli szezonban, hanem egész évben várja a jeges sportok kedvelőit. Kezdőktől a profi versenyzőkig, a jégkorcsolyától a jégkorongon át a curling-ig minden lehetőség adott, sőt még annál is több. Szeged Utcai Szabadidőközpont A Debrecen kertvárosi övezetében található, kellemes és szép környezetben lévő horgásztó a város lakossága számára közkedvelt kikapcsolódási úti cél. Úszás Kevés városban adatik meg az úszás élményét élvezni olyan helyen, ami egyszerre volt úszó Európa-bajnokság helyszíne és Debrecen aranyérmes olimpikon úszónője, Risztov Éva, valamint a magyar olimpiai úszócsapat hivatalos felkészülési helyszíne. Sétarepülés Debrecent nemcsak szárazföldön lehet felfedezni, hanem a levegőből is, hiszen számos lehetőség van arra, hogy sétarepülés keretén belül Debrecen nevezetességeivel madártávlatból is megismerkedjünk. Golf Kerékpározás Debrecenben egyszerre élvezhető a városi hangulat pezsgése és a természet nyugalma. A város nem csak gyalogosan, hanem kerékpáron közlekedve is könnyen felfedezhető. Pihenőidőben a „parkolást” a város számos pontján lévő kerékpártámaszok segítik. Lovaglás Debrecen egyik legszebb helyén, a Nagyerdő szélén található a Debreceni Lovasakadémia. A lovarda számos lehetőséget kínál a lovas sport iránt érdeklődők számára.

Rendezvény kereső

mikor?

válassz dátumot
Mettől
Meddig

mit?

milyen esemény?

Ossza meg