Bemutatkozás

Hőmérséklet

Debrecen – a cívis város, a maradandóság városa, a főnixmadár városa. Ezek a fogalmak kapcsolódnak állandó jelzőkként az Alföld közponjához. Évszázados távlatok eseménysorozata révén igazolható, hogy a város vitalitása példátlan – úrrá lett kemény erőpróbákon, túlélt tragikus korszakokat, ráadásul rendre új erőre kapva fejlődött Magyarország második legnagyobb városává.

Debrecenben minden feltétel adott a remek kikapcsolódáshoz, aktív feltöltődéshez, szórakozáshoz vagy épp az elmélyült pihenéshez. Elsőként említjük a régióközponthoz illően kedvező elérhetőséget. Közúton autópályán jut el ide a vendég Budapestről, autópálya révén könnyedén túrázhat bárki az északi borvidékre vagy Dél-Szlovákiába, gépkocsival közel a délibábos Hortobágy, a varázslatos Tisza. A Kárpát-medence főútvonalainak metszéspontjában fekszik a város. A vasúton utazók minden égtáj felől és minden égtáj felé könnyedén közlekedhetnek Debrecenből és Debrecenbe. A Debrecen Airport a magyar főváros légikikötőjén kívül az egyetlen magyarországi állandó nemzetközi forgalmú, a kontinens minden fontos csomópontjához menetrend szerinti járatokkal kapcsolódó repülőtere. Anglia, Németország, Olaszország, Észak-Európa, s átszállással az Egyesült Államok is éppúgy kapcsolatban van Debrecennel, mint a kontinens más nagyvárosai.

S hogy mit talál itt, aki az úticélja kiválasztásakor Debrecen mellett dönt? A belváros szórakozóhelyei a maguk vibráló, sokszínű kínálatukkal a fiatalok számára nyújtanak izgalmas élményt. Kora tavasztól késő őszig egymást érik a zenei fesztiválok, tömeg- és rétegízlést kiszolgáló koncertek. A páratlan termálvízre alapított szolgáltatások a nyugodtabb kikapcsoldást keresők számára érdekesek. Minden igényt kielégítenek a gasztronómiai bravúrok. A természetimádók számára a városon belül a Nagyerdő, a város környékén a Hortobágy és a Tisza találkozásának egyedi környezete, a könnyedén megközelíthető észak-magyarországi borvidék hordoz különleges értéket. Télen gyógyvíz és kulináris élvezetek, nyáron Campus Fesztivál és virágkarnevál! Debrecen egész évben turistaközpont.

Debrecen
Debrecen
Debrecen
Debrecen
Debrecen
Fórum
Ady park
Debrecen

Ossza meg