Városnéző kisvonat

Hőmérséklet

Folytassa a város felfedezését a belvárosból kényelmesen a főutca sétálóövezetéből induló kisvonattal!

A városnéző kisvonat Debrecen belvárosából indulva a Nagyerdőn át a Debreceni Egyetem érintésével közlekedik. Az utasok kényelmesen nézhetik végig a körülbelül 1 órás út során a történelmi belváros és a Nagyerdei park nevezetességeit. A parkban szabadtéri színpad, Ködszínház, állatkert és játszótér is várja a kikapcsolódni vágyókat. A túra során a Nagyerdei Stadion különleges épületét is megcsodálhatják.

Megállóhelyek: Piac u. 29. (Belga étterem) – Ady Endre sugárút 1. (állatkert) – Nagyerdei körút (a szabadtéri strand főbejárata).

A szolgáltatást minden év április 1-től november 1-ig lehet igénybe venni. Csoportoknak a kisvonat egész évben rendelkezésre áll.

Óvodáknak, iskoláknak, csoportoknak kedvezményes tarifát kínálnak. A jegyeket az utasok a kisvonaton vásárolhatják meg. Az árakról, menetrendről az alábbi elérhetőségek valamelyikén lehet tájékozódni:

Cím: 4030 Debrecen, Álmos út 5-7.

Tel.: +36 52 416-207 (hívható munkanapokon 8:00-tól 16:00 óráig).

Mobil: +36 70 420-4599

E-mail: info@debrecenikisvonat.hu

Web: www.debrecenikisvonat.hu/

Városnéző kisvonat

Kapcsolódó tartalom

Small World interaktív galéria Kalózsziget, mesebeli lények, tündérbirodalom. Csak néhány a különleges, tematikus játékkiállítás látnivalói közül. Kerekerdő élménypark A Kerekerdő élménypark a Zsuzsi Erdei Vasút vonalán, Csereerdő megállónál, festői erdei környezetben található. A mesevilág közel 30 ezer négyzetméternyi területen kínál fedett és szabadtéri programokat valamennyi korosztály számára. Nagyerdei Kultúrpark állat- és növénykertje Itt található az ország első vidéki állat- és növénykertje, melyet 1958-ban alapítottak. A kicsiket vidámpark is várja, amit egy kisvasút köt össze az állatkerttel. A vonatból megcsodálhatjuk a dámszarvasokat és a tevéket, de akár szurkolhatunk a dodzsemezőknek is. Agóra Tudományos Élményközpont Az Agóra Tudományos Élményközpont mindennapi életünk csodáit magyarázza meg, mindenki számára közérthetően és élményszerűen. 2017.04.04 Kedd Galagonya zenebölcsi interaktív foglalkozás Ködszínház Kihagyhatatlan vízivarázslat, látványos fények és formák a Ködszínházban. Medgyessy sétány A Nagyerdő múzsák lakta vidék a poétáknak, s temérdek izgalmas kutatási témával szolgál a tudósok számára is. Zsuzsi Erdei Kisvasút A várost körbeölelő Erdőspusztákat legstílusosabban Debrecen legidősebb hölgyével, a Zsuzsi névre keresztelt gőzmozdonnyal – illetve az ugyenezt a nevet viselő kisvasúttal – érdemes felfedezni. A több mint 130 éves Zsuzsi az ország legrégebbi keskeny nyomközű kisvasútja. Szeged Utcai Szabadidőközpont A Debrecen kertvárosi övezetében található, kellemes és szép környezetben lévő horgásztó a város lakossága számára közkedvelt kikapcsolódási úti cél. Vojtina Bábszínház A miniatűr mesebirodalom színes világa, időszakos kiállításai, népmeséket és meseklasszikusokat feldolgozó, tanulságos előadásai, valamint szórakoztató családi programjai az élet nagy kérdéseire adnak választ a kisgyermekeknek.

Ossza meg