További látnivalók

Hőmérséklet

A Debrecen főutcájából, a Piac utcából jobbra és balra nyíló utcák és terek helytörténeti titkokat, érdekességeket rejtenek.

Nem véletlen, hogy legtöbbje egy-egy történelmi személy, Debrecenhez kötődő ismert ember vagy mesterség nevét viseli. A Csokonai Nemzeti Színháztól a Szent Anna Székesegyház felé haladva, a Batthyány utcán a múlhatatlan szerelmet szimbolizáló lakatok kulcsait lehet megtekinteni vagy épp bővíteni a Kulcsos Kapunál. A Megyeháza közelében lévő domborművet nézegetve Lúdas Matyi történetét is felelevenítheti a látogató. 
A debreceni látnivalók sora nem ér véget a belvárosban, hanem tovább folytatódik a Nagyerdőn, mely könnyen és gyorsan megközelíthető a belvárosból az 1-es villamossal, vagy gyalog egy kellemes, félórás sétával.

Kapcsolódó tartalom

Csokonai Nemzeti Színház Az ország egyik legszínvonalasabb vidéki színházi társulatának otthont adó kőszínház 1865-ben nyitotta meg kapuit. Aranybika szálloda Debrecen legrégebbi szállodája, mely nem az alföldi bika után kapta nevét. Görögkatolikus templom Magyarország első görögkatolikus metropóliájájának székhelye. Egyetemi botanikus kert A Diószegi Sámuel és Fazekas Mihály által 1807-ben megálmodott, a Református Kollégium botanikai oktatását szolgáló Füvészkert megszűnése után, 1928-ban alapították az egyetemi botanikus kertet. Kölcsey Központ Debrecenben a munka is pihentet. Magyarország legnagyobb vidéki konferenciaközpontjából, a Kölcsey Központból bármikor kényelmesen kisétálhatnak a résztvevők két szeminárium között a történelmi belvárosba. Megyeháza Debrecen legszebb szecessziós épülete, melynek helyén sokáig a város első vendégfogadója, a Fehérló Szálló állt. Püspöki palota A Kossuth tér sarkán, a Hatvan utca 1. szám alatt áll az 1913-ban szecessziós stílusban épült Püspöki palota. Református Kistemplom A debrecenekiek toronysisak nélkül maradt „Csonkatemploma”. A Református Nagytemplomtól nem messze, a Piac és Széchenyi utcák sarkán álló Református Kistemplom helyén az 1600-as évek végétől faszerkezetű imaház állt, ami 1719-ben leégett. Régi Városháza Debrecen egyik legjellegzetesebb építészeti emléke a klasszicista stílusban épült Régi Városháza. Verestemplom Közép-Európa egyik legkülönlegesebb református temploma.

Rendezvény kereső

mikor?

válassz dátumot
Mettől
Meddig

mit?

milyen esemény?

Ossza meg