További látnivalók

Hőmérséklet

A Debrecen főutcájából, a Piac utcából jobbra és balra nyíló utcák és terek helytörténeti titkokat, érdekességeket rejtenek.

Nem véletlen, hogy legtöbbje egy-egy történelmi személy, Debrecenhez kötődő ismert ember vagy mesterség nevét viseli. A Csokonai Nemzeti Színháztól a Szent Anna Székesegyház felé haladva, a Batthyány utcán a múlhatatlan szerelmet szimbolizáló lakatok kulcsait lehet megtekinteni vagy épp bővíteni a Kulcsos Kapunál. A Megyeháza közelében lévő domborművet nézegetve Lúdas Matyi történetét is felelevenítheti a látogató. 
A debreceni látnivalók sora nem ér véget a belvárosban, hanem tovább folytatódik a Nagyerdőn, mely könnyen és gyorsan megközelíthető a belvárosból az 1-es villamossal, vagy gyalog egy kellemes, félórás sétával.

Kapcsolódó tartalom

Aranybika szálloda Debrecen legrégebbi szállodája, mely nem az alföldi bika után kapta nevét. Görögkatolikus templom Magyarország első görögkatolikus metropóliájájának székhelye. Csokonai Nemzeti Színház Az ország egyik legszínvonalasabb vidéki színházi társulatának otthont adó kőszínház 1865-ben nyitotta meg kapuit. Egyetemi botanikus kert A Diószegi Sámuel és Fazekas Mihály által 1807-ben megálmodott, a Református Kollégium botanikai oktatását szolgáló Füvészkert megszűnése után, 1928-ban alapították az egyetemi botanikus kertet. Kölcsey Központ Debrecenben a munka is pihentet. Magyarország legnagyobb vidéki konferenciaközpontjából, a Kölcsey Központból bármikor kényelmesen kisétálhatnak a résztvevők két szeminárium között a történelmi belvárosba. Megyeháza Debrecen legszebb szecessziós épülete, melynek helyén sokáig a város első vendégfogadója, a Fehérló Szálló állt. Püspöki palota A Kossuth tér sarkán, a Hatvan utca 1. szám alatt áll az 1913-ban szecessziós stílusban épült Püspöki palota. Református Kistemplom A debrecenekiek toronysisak nélkül maradt „Csonkatemploma”. A Református Nagytemplomtól nem messze, a Piac és Széchenyi utcák sarkán álló Református Kistemplom helyén az 1600-as évek végétől faszerkezetű imaház állt, ami 1719-ben leégett. Régi Városháza Debrecen egyik legjellegzetesebb építészeti emléke a klasszicista stílusban épült Régi Városháza. Verestemplom Közép-Európa egyik legkülönlegesebb református temploma.

Rendezvény kereső

mikor?

válassz dátumot
Mettől
Meddig

mit?

milyen esemény?

Ossza meg