A hetedik harsonaszó – Kapcsolódások a Bibliához

Hőmérséklet

Neuberger István festőművész kiállítása.

A múlt év egyik legjelentősebb hazai képzőművészeti eseménye volt a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Magyar Művészeti Akadémia, Debrecen Önkormányzata és más szervezetek kezdeményezésére létrejött Reformáció-500 országos kortárs grafikai pályázat és tárlat. A közel négyszáz beérkezett pályaműből 88 alkotó 102 művét mutattuk be 2017 szeptemberében a Kölcsey Központban.

Neuberger István festő- és grafikusművész a Tiszántúli Református Egyházkerület Elnöksége díját nyerte el. Erre a tárlatra válogatott alkotásai a bibliai Írásokhoz kapcsolódnak. Egyéb témái mellett már kora ifjúsága óta sajátos módon jeleníti meg, forgatja magában az Isten világát. A művészetére általában jellemző sajátos realizmust használó groteszk képi világa ebben a tárgyban is a mindennapokból táplálkoznak, az élet dolgaira reflektálnak. Festészetét színes paletta, dinamikus felületek, magabiztos rajztudás és gyakran intellektuális hangvétel jellemzik.

Neuberger István 1953-ban született Tatán. A tatabányai Bányász Képzőművészeti Szabadiskolában kezdett rajzolni, majd az ottani Művelődési Központban folytatta művészeti tanulmányait. Volt esztergályos, műszaki rajzoló, tanított általános iskolában. A Képzőművészeti Főiskolán 1979-ben diplomázott festő szakon, a mestere Gerzson Pál Munkácsy-díjas festőművész volt. 1985-től a budafoki Nádasdy Kálmán Művészeti iskola, a kilencvenes évektől a budafoki Mészáros László Művészeti Egyesület, később nyaranta a Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskola művésztanára.

Rendszeresen állít ki egyéni és csoportos tárlatokon, munkáit hazai és külföldi múzeumokban és magángyűjteményekben is láthatjuk. A kiállítás kapcsolódik a Magyar Festészet Napja eseményeihez: október 18. Szent Lukács, a festők védőszentjének napja.

A kiállítás ingyenesen látható, naponta 9:30-18 óráig, esti rendezvények idején 19 óráig.

Engesztelő-áldozat.j
Az-első-fenevad.
Hamis-mannaeső-Czimbal-Gyula-fotója.j

4026 Debrecen
Hunyadi u. 1-3.
Esemény info
2018.10.18 9:30 - 2018.11.11 18:00
Főnix Rendezvényszervező Kft.
Kapcsolat
+36 52 518-400

Ossza meg