A Nyíregyházi Cantemus Kórus Koncertje

Hőmérséklet

Az 1975-ben alakult Cantemus Gyermekkar a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola világszínvonalú, sokszoros nemzetközi versenygyőztes énekkara. Rendszeresen turnéznak Európa és a világ számos távoli országában, fesztiválok, versenyek és nemzetközi zenei konferenciák gyakori résztvevői és vendégei. Európán kívül nagy sikerrel énekeltek Ausztráliában, Kanadában, Japánban, Koreában, Venezuelában és az Amerikai Egyesült Államokban.

Az énekkar sikereinek titka a Kodály-módszerrel oktatott énektanításban gyökerezik. A Kodály Zoltán Általános Iskolában a módszert hosszú évek óta Szabó Dénes vezetésével alkalmazzák, az énekkar széles repertoárjának középpontjában a kóruséneklés szépsége áll. A gyermekkar koncertjein a gregorián dallamoktól a reneszánsz és a romantika mesterművein keresztül a modern, kortárs muzsika világáig sok és sokféle muzsikában gyönyörködhet a közönség. A magyar népzene és igényes népzenei feldolgozások – Kodály és Bartók kórusműveit is beleértve – szintén meghatározó szerepet játszanak a kórus repertoárjában. Több elismert magyar kortárs zeneszerző komponált műveket az énekkar számára, valamint számos ősbemutató is fűződik a Cantemus kóruscsalád nevéhez.

Tóka Ágoston orgonaművész

A fiatal orgonista tehetség 2005-ben a Budapesten megrendezett Országos Szakközépiskolai Orgonaversenyen 1. díjat, Antalffy-különdíjat és a legjobb versenyzőnek járó különdíjat is elnyerte. Egyedülálló módon, az idén harmadik alkalommal is elnyerte a Fischer Annie komolyzenei ösztöndíjat.

Közreműködők: Tóka Ágoston – orgona Cantemus Gyermekkar vezényel: Szabó Dénes – Kossuth-díjas karnagy Műsor: A. Lotti: Agnus Dei Lassus: Alleluia laus et gloria Palestrina: Pueri Hebraeorum G. P. Martini: In monte oliveti Victoria: Una hora Palestrina: Adoramus te Christe F. Soriano: Nihil tibi J. Gallus: Confirma hoc G. Caccini: Ave Maria Bach: a-moll prelúdium és fúga BWV543 Kodály: 150. genfi zsoltár Kodály: Ave Maria Kodály: Angyalok és pásztorok Kodály: Pünkösdölő Ch. Tournemire: l’Orgue Mystique – Prelude a l’introit, postlude Kocsár Miklós: Sub tuum praesidium Kocsár Miklós: Salve regina Gyöngyösi Levente: Caelum et terra Gyöngyösi Levente: Dixit Dominus Gyöngyösi Levente: Laudate Dominum F. Biebl: Ave Maria

4024 Debrecen
Szent Anna utca 15.
Esemény info
2019.06.08 19:30 - 21:30
Filharmónia Kht.
Kapcsolat
+36 30 577 2363

Ossza meg