Álomutazók

Hőmérséklet

Fiatal zenei tehetségek estje a Nagyerdőn.

A Ruby Harlem zenekar zenéje „egyfajta ötvözete az amerikai soul, neo soul, r&b, gospel zenéknek, valamint azoknak a csendes pillanatokban feltörő gondolatoknak, amelyek remélhetőleg a Ti életetekben is változást hoznak.” – mondja a zenekar alapítója, zeneszerzője és hangszerelője Iván Szandra, aki a bostoni Berklee College of Music zenei egyetemen került közelebb az afro-amerikai alapokon nyugvó zenei stílusokhoz, valamint a gospel zene lelki és kulturális hátteréhez. Elmondása szerint új, magyar nyelvű anyagát ez inspirálta leginkább, valamint a zenekar tagjai, akiknek tehetsége újra és újra elvarázsolja és alkotásra ösztönzi a fiatal zenészt.

Iván Szandra – ének, billentyű | Mohai Dávid – dobok | Matus Peti – basszusgitár | Dékány Bence – gitár | Nagy Brigi – vokál | Eőry Attila – vokál | Varga Nóri – pozan | Bille Gergő – szárnykürt, trombita

Álmom, hogy egy napon a kedvenc popzenei előadóimmal együtt zenélhessek.” – mondja Buka Péter, a tehetséges zongorista. A debreceni fiatalember populáris számokat dolgoz át zongorára: többek között Ed Sheeran, az Imagine Dragons vagy Charlie Puth dalait. Az interneten a videóit már több millióan nézik.

Dánielfy Gergő és az Utazók: öt tehetséges, vagány srác, akik mondandójukat egyéni dallamokban fogalmazzák meg a nagyvilágnak. Dalaikban az akusztikus és a folkpopos hangzásvilágot ötvözik, olykor népzenei elemeket is használnak. Első lemezük anyagát bemutató turnéjuk kiemelt állomása Debrecen. „Dalaimmal csendet szeretnék kicsit teremteni az emberek életében, megállítani őket egy pillanatra. Még tanulom ezt a képességet, de remélem, jó úton járok.” – mondja a zenekarvezető, aki az idén az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatóján az Azt mondtad című dalával a döntőig menetelt, és elnyerte a szakmai zsűritől Az Év Felfedezettje díjat.

Budai Levente – gitár | Dánielfy Gergő – ének, gitár | Farsang Gergely – basszusgitár | Földi Áron – dob | Mits Marci – szaxofon, billentyű

„Ha csinálsz valamit, akkor csináld a lehető legjobban!”– vallja Péter Bence, a Debrecenben született fiatalember, akit négyévesen vettek fel a zeneiskolába és hétévesen már komponált, 2012-ben Guinness-világrekordot állított fel: ő lett a világ leggyorsabb zongoristája, három szemeszter alatt hatot végzett el a világ legjobb zeneiskolájában, a bostoni Berklee College of Music-ban. Michel Jackson Bad című számának általa átírt zongoraverziója 2015-ben felkerült az internetre, sokmilliós nézettséget ért el és egy csapásra világhírnevet szerzett Bencének. Azóta a világ minden táján ezrek előtt koncertezett, zongoraátiratait a You Tube-on több mint 300 milliószor hallgatták meg. Álma egy Grammy-díj.

4032 Debrecen
Nagyerdei Park 1.
Esemény info
2018.08.11 20:00 - 22:00
Főnix Rendezvényszervező Kft.
Kapcsolat
+36 52 518 400

Ossza meg