Bábszínházi Világnap

Hőmérséklet

2018-ban a magyar nyelvű bábosok a határon innen és túl, ötödik alkalommal, szokatlan körülmények között, a közterületeken is megmutatják magukat.

A Vojtina Bábszínház programjai Debrecenben ebből az alkalomból:

A madarak is hangicsálnak

Tavaszváró, húsvétoló, madárcsicsergéstől hangos rítusjátékunkra várunk Benneteket!

Helye: a Vojtina Bábszínház játszószínháza

Ideje: 9.30 óra, 11.00 óra, 14.00 óra

Miből lesz az előadás?

Nyitva hagyjuk a színházterem ajtaját, megleshetitek, hogyan zajlik egy próba.

Helye: a Vojtina Bábszínház színházterme

Ideje: 11.00 órától 12.00 óráig

Kiment a ház az ablakon!

A Vojtina előtt várunk minden érdeklődőt, hogy megnézze, megtapintsa, meghallgassa közelről mindazt, amit máskor a nézőtérről láthat.

Helye: a Vojtina Bábszínház előtti tér

Ideje: 15.00 és 17.30 óra között

Vajon kifogjuk az aranyhalat?

A siker reményében bedobjuk magunkat a mély vízbe! Vizes performansz az Aquaticumban.

Helye: Aquaticum

Vakrandi a Debreceni Vasútállomáson

Árnyjátékos performansz a Párizsi vonatra várva. Hiszen 19.00 órára oda kell érnünk a Párizsi Magyar Intézetbe a Billentyűk című kiállítás megnyitójára.

Helye: a Debreceni Vasútállomás

Ideje: 17.00 óra

4026 Debrecen
Kálvin tér 13.
Esemény info
2018.03.21 9:30 - 18:00
Vojtina Bábszínház
Kapcsolat
+36 52 418-160

Érdemes még megnézni

2020.01.25 Szombat Kálmán Imre: Csárdáskirálynő Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét méltán említik minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott operettjének. Az operett-statisztikusok szerint nincs egyetlen perc, amikor a Föld valamelyik pontján – színházban, koncerten, filmen, tévében vagy rádióban – föl ne csendülne Kálmán Imre valamelyik népszerű melódiája… legtöbbször a Csárdáskirálynő egyik slágere. 2020.01.31 Péntek A Pál utcai fiúk Molnár nemzetközileg is elismert regénye számos színpadi és filmes adaptációt ihletett, és minden formájában sikert aratott. A zenés verzió ötlete a 2005-ös A Nagy Könyv című műsor után született. Geszti Péter megkereste Dés Lászlót és Grecsó Krisztiánt. A szöveghez felhasználták Török Sándor átdolgozásának néhány elemét is. Az ősbemutatóra Radnóti Zsuzsa és Horváth Csaba közreműködésével a Vígszínházban került sor 2016-ban Marton László rendezésében, ahol egyébként annak idején Molnár Ferenc háziszerzőként működött. A zenei felvételből nagysikerű CD-t készítettek. A darabot azóta is telt házzal játsszák, valamint több vidéki színház is műsorára tűzte. 2020.05.28 Csütörtök Dante projekt - Élő operaközvetítés Az Isteni színjáték epikus túlvilági utazását a Royal Ballet úttörő szellemű rezidens koreográfusa, Wayne McGregor álmodta színpadra azzal a céllal, hogy közelebb hozza a nézőkhöz Dante rendkívüli vízióját. A baletthez a világhírű kortárs zeneszerző Thomas Adès komponált zenét, az előadás sajátos látványvilága az elismert fotóművész, filmes és festő Tacita Dean munkáját dicséri.

Ossza meg