Backstage fórum

Hőmérséklet

25 éves az NKA - Hangfoglaló turné bemutatja:Backstage fórum beszélgetés Debrecenben.

1. panel: 10:30 - 11:50

5/25 – Az NKA Hangfoglaló Program 5. évada

Vendég: Bajnai Zsolt, a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának vezetője

Áttekintjük a Hangfoglaló program múltját, jelenét és jövőjét. Beszélgetünk a kezdeti célokról, a megvalósult eredményekről, a program és az egyes alprogramok fejlődésének állomásairól és jövőjéről.

2. panel: 12:00 - 13:30

Eredmények a gyakorlatban – az Hangfoglaló Program hatása a zenekarok karrierjére és a vidéki klub- és fesztivál életre.

Vendégek: Schoblocher Barbi (Blahalouisiana), Dr. Soltész Péter (a punnany massif managere, az AM:PM Music lemezkiadó tulajdonos-ügyvezetője, a Magyar Zenei Menedzserek Egyesületének elnöke) és Dr. Süli András ( CAMPUS FESZTIVÁL official programigazgató) Ezúttal a zenészek, menedzserek és fesztiválszervezők oldaláról vizsgáljuk a Hangfoglaló program eredményeit és lehetőségeit. Hogyan kell pályázni, mikor mire érdemes figyelni? Sikeres pályázat esetén hogyan érdemes építkezni az elnyert támogatásból? Mi történik ha lezárult a pályázati év, hogyan tovább a támogatás nélkül? Mit adhat egy fesztiválhoz, vagy zenei karrierhez egy ilyen támogatás? Milyen változást hozott a Hangfoglaló program a hazai könnyűzenében?

3. panel: 14:00 - 14:45

Produceri munka, zeneírás, dalszerzés

Vendégek: iamyank / Atreyu's Horse, valamint Szerepi András (aka DRJ és Zion's Fiction, a debreceni Dub Székház alapítója)

Az elektronikus zene jelenleg virágkorát éli, itthon is komoly tömegeket mozgat meg, elfogadott és népszerű műfaj, mely sokszínű, izgalmas színteret táplál. Ez a közeg ugyanakkor egy külön világ, melynek szereplői, működési struktúrái sajátos, speciális zeneipari ökoszisztémát alkotnak - jórészt ez az oka, hogy a szcénáról a kép kifelé még mindig nem tiszta. Hogy néz ki tehát ma Magyarországon az elektronikus zene? Hol tart, a helye a honi zenei szférában, a popkultúrában? Mekkora a közönsége és a piaca? Mik az iparági lehetőségei, a fejlődési irányai? Elég erős-e és mit tud a hazai dj- és producermezőny? Milyen életpályát kínál az elektronikus zene, mik a siker kritériumai, meg lehet-e élni belőle? Milyen a jó e-zenei brand? Mennyire pezseg a partikultúra? Panelünkben a hazai szcéna elismert szereplőivel igyekszünk valós képet adni az elektronikus zene itthoni működéséről.

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött: https://goo.gl/forms/hGLc41w1uKH1Eeib2

4032 Debrecen
Pallagi út 7.
Esemény info
2018.10.05 10:00 - 15:00
Hangfoglaló program
Kapcsolat
+36 30 199 2587

Ossza meg