Beethoven 250 - Café Kodály közönségtalálkozó

Hőmérséklet

Közönségtalálkozó Somogyi-Tóth Dániel és Kollár Imre
karmesterekkel

2020-ban ünnepli a zenei világ Ludwig van Beethoven születésének kétszázötvenedik évfordulóját. A Kodály Filharmonikusok is alaposan kiveszik részüket a nagy zeneszerző jubileumának megünnepléséből, mert a klasszikus mester valamennyi szimfóniáját – a „kilencediket” a Kodály Kórus közreműködésével – megszólaltatják a szezon folyamán.

Az évad első közönségtalálkozója is a Beethoven-sorozathoz kacsolódik, melyen Somogyi-Tóth Dániel igazgató-művészeti vezető és Kollár Imre, a Kodály Filharmonikusok új vezető karmestere beszélget a Beethoven-év hangversenyeiről, a szerző műveiről, és az emlékév más érdekességeiről is. A beszélgetést Kissné Mogyorósi Pálma, a Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézetének adjunktusa vezeti.

Szeretettel várjuk Önöket a közönségtalálkozóra szeptember 16-án, hétfőn 17 órára, melynek helyszíne a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó lesz (bejárat a Református Nagytemplom mögötti Emlékkertben).

4024 Debrecen
Emlékkert
Esemény info
2019.09.16 17:00 - 18:00
Kodály Filharmónia Debrecen
Kapcsolat
+36 52 500 200

Érdemes még megnézni

2020.01.28 Kedd Tesztoszteron A Tesztoszteron egy lengyel társulat számára készült darab, valódi jutalomjáték a benne szereplő hét férfiszínésznek. A helyszín egy vendéglő, ahova egy elmaradt esküvő után tér be a pórul járt vőlegény, annak apja és testvére, illetve a vendégek egy része. Kezdetét veszi az iszogatás, megoldódnak a nyelvek, és egyre többet tudunk meg arról, milyenek a nők… és persze milyenek a férfiak. Egy fekete komédia a férfisorsról, hamisítatlan hímsoviniszta humorral és kegyetlen öniróniával. 2020.04.14 Kedd - 2020.04.16 Csütörtök XVIII. Debreceni költészeti fesztivál Ady Endre Szavalóverseny általános iskolásoknak a Déri Múzeum, az Ibolya Utcai Általános Iskola és a Méliusz Juhász Péter Könyvtár szervezésében. 2020.11.09 Hétfő - 2020.11.11 Szerda Debreceni Irodalmi Napok A nagy múltú, gazdag hagyományokkal rendelkező, fontos közművelődési funkciót betöltő Debreceni Irodalmi Napok szervezői a bevált formák megőrzése mellett az idén is a programsorozat fesztiváljellegének erősítésére törekednek. Ennek jegyében, akárcsak más nagyrendezvényeink, a Költészeti Fesztivál és az Ünnepi Könyvhét esetében, az élő irodalom megjelenik a megzenésített versek előadása alkalmával, a tudomány és az ismeretterjesztés közegében, valamint az alkotókkal való személyes találkozás formájában. A fő téma a kultusz mibenlétének és hatásának kérdése az irodalomban és általában a kultúrában.

Ossza meg