Életrevalók - a Játékszín előadása

Hőmérséklet

A César-díjas világhírű film színpadi adaptációja a nagy sikerű Virágot Algernonnak rendezőjétől, a Jászai Mari-díjas Hirtling István főszereplésével.

A megható történet egy különös pár – egy kerekesszékre ítélt arisztokrata és ápolója, a külvárosi szegény negyedben élő, börtönviselt fiatalember – őszinte barátságáról, előítéletekkel leszámoló kapcsolatáról szól.

A 2011-ben készült Életrevalók című film megtörtént eseményt dolgoz fel. Philippe Pozzo di Borgo, a nagy múltú Pommery pezsgőgyár ügyvezető igazgatója 1993-ban egy siklóernyős balesetben következtében nyaktól lefelé megbénul. 42 évesen szembe kell néznie a kirekesztettség és a tehetetlenség érzésével. Ezzel az érzéssel szembesül a bevándorló Abdel is, akit viszont származása, szociális helyzete miatt vet ki magából a társadalom. Talán ezért is őt választja Philippe az ápolójának a több tucat jelentkező közül. Egymásra találásukról később mindketten könyvet írnak, dokumentum- és játékfilm is készül róluk. Egymás elfogadásának tanulságos meséje ez, melynek magyar színpadi adaptációja a Játékszín előadásában látható először.

Szerzők: Eric Toledano és Olivier Nakache

Philippe: Hirtling István

Driss: Vadász Gábor

További szerepekben: Kovács Dézi, Zsurzs Kati, Szőlőskei Timea, Petyi János, Szirtes Balázs

Dramaturg: Lőkös Ildikó

Díszlettervező: Horgas Péter

Jelmeztervező: Bujdosó Nóra

Zene: Horgas Ádám

Ügyelő: Skrabán Judit

Súgó: Dobos Erika

Rendezőasszisztens: Petyi János

Rendező: Horgas Ádám

A Játékszín előadása Az előadás hossza kb. 140 perc, egy szünettel.

4026 Debrecen
Hunyadi u. 1-3.
Esemény info
2018.04.19 19:00 - 21:30
Főnix Rendezvényszervező Kft.
Kapcsolat
+36 52 518-400

Ossza meg