Farsangnyitó Dalidó

Hőmérséklet

Vízkereszt múltával nálunk Dalidóval kezdődik a farsangi szezon – ezzel a nappal indul a hamvazószerdáig tartó móka ideje. Megelevenedik az egykori céhes hagyomány: együtt ünnepelnek mesterek és inasok. Lesznek kikiáltók, próbatételek és farsangi ételek (mi is az a vetrece?), lesz muzsika – lesz „mulass!”.

10.00–17.00 körfolyosó
„Új Idők Inasai” – vándorlás vándorlevéllel, pecsétgyűjtés
A farsangnyitó vigadozás mellett ez a nap a kézművesség és a szakmák dicséretének napja is. A Debreceni Szakképzési Centrum iskoláinak mesterei-inasai ismét közöttünk: Baross–Beregszászi–Bethlen–Brassai–Építech–Kereskedelmi–Irinyi–Könnyűipari–Mechwart–Péchy–Vegyipari.
A művészeti iskolák közül a Kós és a Medgyessy mutatkozik be, a mestereket a Tímárház kézművesei képviselik.

10.00 körfolyosó
a Langaléta Garabonciások gólyalábas ceremóniája
Gulyás László vándormuzsikus vezetésével

11.00 Nagyterem
ANN-DROID – egy robotlány csodálatos kalandjai
a Bandart Productions VasTaps díjas előadása

A különleges előadás a színházat a legújabb digitális technikákkal ötvözi: rajzolt-vetített látványvilág, okos LED-kosztüm, robotlabda, drón is gazdagítja a színes mesevilágot!
A szemünk láttára elevenedik meg egy rajzfilm, amiben hús-vér szereplők mozognak együtt a háttér animációjával, így keltve 3D filmérzetet. A 21. századi Pinokkió-átiratban Ann, a kis robotlány célja az emberré válás, ehhez pedig földön-vízen-levegőben rengeteg kaland és megpróbáltatás árán vezet az út…

A belépés ingyenes.

4026 Debrecen
Hunyadi u. 1-3.
Esemény info
2020.01.11 10:00 - 17:00
Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.
Kapcsolat
+36 52 518-400

Ossza meg