Felhőcirkusz

Hőmérséklet

Juhász Kata koreográfus ezúttal a legkisebbekhez kíván szólni a kortárstánc és cirkusz nyelvén Weöres Sándor verseinek ritmusai és motívumai által ihletett előadásával.

A Felhőcirkusz képekkel, mozgással, élőzenével mesél gyereknézőinek. Az előadás ihletői Weöres Sándor Bóbita című kötetének igen képszerű gyermekversei: a címadó Déli felhők, a Tündér, a Haragosi, a Vásár vagy a Kutya-tár. A verseket a koreográfus klasszikus és improvizált zenei műveket felhasználva egy 50 perces tánc- és cirkuszi koreográfiában jeleníti meg.
A nyári égbolt felhőit bámuló Katókához képzeletbeli barátok érkeznek. A felhők között vándorló cirkusz maroknyi társulatának táncosa, akrobatája és zenészei Katókával kiegészülve vágnak új kalandokba.
A „Déli felhők” vonuló világa nyitja és zárja a darabot. A táncosok és a zenészek archetipikus karaktereket személyesítenek meg, folyamatos metamorfózisuk, akárcsak a felhők vonulása az égen, a négy évszak változásával kalandot varázsolnak a színpadra.
Az előadás élő zenéjét hegedűn Tijana Stankovic, ütősökön Ölvedi Gábor és csellón Kertész Endre játssza. A darab zenéjét Kertész Endre vezetésével maguk a szereplő zenészek komponálták.
Weöres Sándor gyerekversei nem hangzanak el az előadásban, hanem ihletik a darab képeit, dramaturgiáját. A versek témakincsén, és képi világán kívül a szövegek ritmusát is használják.
Ebben az utazásban a nézők maguk is interaktívan részt vesznek: az előadásba bevont gyerekek megszerzik életük egyik első táncszínházi élményét.

Az előadást 4 éves kortól ajánlják!

4026 Debrecen
Kálvin tér 13.
Esemény info
2019.05.27 10:00 - 11:00
2019.05.27 14:00 - 15:00
Vojtina Bábszínház
Kapcsolat
+36 52 518-620

Ossza meg