Földlakók

Hőmérséklet

Gyerekdélelőtt a HAHÓ Együttes koncertjével.

10.00 FÖLDLAKÓK – a HAHÓ Együttes koncertje A Hahó Együttes 2010 óta neveli-tanítja szórakoztatva az óvodás-kisiskolás gyerekeket. Egyedi hangvételű dalaik játékos, interaktív formában, közvetlen hangon a legkisebbeknek is segítenek megérteni, mi is az a fenntartható fejlődés, a környezettudatosság, miért és kinek rossz a globális felmelegedés, mitől lesz egészséges a táplálkozás és tudatos a vásárlás, miért fontos a testi-lelki egészség és egymás elfogadása.

Kardos Horváth János – ének, gitár | Domokos Tibor – ének, szintetizátor, basszusgitár, gitár, melodika | Prommer Patrik – dob, cajun | Fodor Balázs – ének, furulya

11.00 Bényi Árpád-terem

Év élőlényei, 2018 – A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársainak előadása a koncertre jegyet váltó kisiskolás csoportok részére (bejelentkezés: toth.ildiko@fonixinfo.hu)

9.00-13.00 A körfolyosón ingyenes gyermekfoglalkoztatók: Természettár, MRSZ-sziget trambulinnal, ugrálóvárral, érzékenyítő játékokkal, KreDenc-kuckó, Maminvent 9.00 Bényi Árpád-terem Te se dobd el – Váradi Zoltán (Természettár) előadása a koncertre jegyet váltó kisiskolás csoportok részére (bejelentkezés: toth.ildiko@fonixinfo.hu)

Hálaadó gyereknap a Stichting Kinderen In Nood 200. kamionjáért

9.00 a Nagytemplom elé begördül az adományokat szállító kamion

11.00 Kölcsey Központ, Nagyterem a HAHÓ-koncert után a holland Stichting Kinderen In Nood szervezet képviselői átadják ajándékukat a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózatának gyermekei részére

4026 Debrecen
Hunyadi u. 1-3.
Esemény info
2018.11.10 9:00 - 13:00
Főnix Rendezvényszervező Kft.
Kapcsolat
+36 52 518-400

Érdemes még megnézni

2019.09.21 Szombat Jancsi és Juliska - mesés zenejáték Ki ne ismerné Jancsi és Juliska történetét, a Grimm testvérek meséjét? De ki ismeri annak kortárs zenei változatát? A  leleményes testvérpár szeretetéről és összetartásáról szóló történetet most soha nem látott-hallott módon mutatjuk be! A sokoldalú és a világ különböző pontjain számos díjjal jutalmazott kortárs zeneszerzőnő, Dobszay-Meskó Ilona, valamint Lukácsházi Győző, a zenei ismeretterjesztés egyik legismertebb hazai képviselője, közös mesejátékot írt a gyerekeknek. A rengeteg humorral átszőtt előadás nemcsak új oldalát mutatja meg a történetnek, hanem szinte észrevétlenül be is vezeti a gyerekeket a nagyon ijesztőnek hangzó „kortárs zene” és ezen keresztül a klasszikus zene birodalmába.   2020.01.16 Csütörtök Az ember arcai A Kodály Kórus Debrecen A Capella sorozatának programja. 2020.03.28 Szombat Hamupipőke az operában - részletek Rossini operájából Rossini a híres Perrault-mese nyomán – mely a Grimm testvérek gyűjtésének francia változata – 1817-ben írta meg remekművét, a Hamupipőkét, mely egyik legismertebb szerzeménye lett. Történetében Don Magnificónak két lánya van, Clorinda és Tisbe, valamint egy mostohalánya, Angelina, akit Hamupipőkének csúfolnak, mert cselédsorban tartják. Eközben Ramiro herceg menyasszonyt keres, és háztűznézőbe nevelőjét, Alidorót küldi. A koldusnak öltözött Alidoro próbára teszi Magnifico lányait, de csak Hamupipőkénél talál kedvességre. Álruhában a herceg is felkeresi Magnifico házát, ahol azonnal szerelmes lesz Angelinába. Rossini olaszos dallamosságú, eleven ritmikájú muzsikáját félig szcenírozott előadásként élvezhetik a hozzánk érkező gyerekek!

Ossza meg