„Mix and Move!” - Autómentes Nap a Nagyerdőn

Hőmérséklet

Debrecen ismét csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programsorozatához.

Ennek keretében 2018. szeptember 22-én, szombaton Autómentes Nap lesz a Nagyerdőn. Az egész napos rendezvényen lesz Útrakelő - közlekedési verseny, Forgalmi játék, KRESzKerék – közlekedj szabályosan verseny, ahová kerékpárosok jelentkezését várjuk. A versenyzőknek megadott útvonalat kell megtenniük, ahol „láthatatlan” ellenőrző pontokat állítunk fel. Nem a gyorsaság! A szabályos közlekedés számít! Gyere a Nagyerdőre és mutasd meg , hogy Te tudsz a legszabályosabban kerékpározni!

A Ködszínház mellett ezentúl még sok érdekes program vár! Természetesen a zöld közlekedés jegyében! Megnézheted a nagyjármű-kiállítást, az emobilitás szerelmeseinek több elektromos autót is felsorakoztatunk, de kipróbálhatod a legújabb őrületet, a hoverboard-ot és a segway-t is. Ügyességi pályát állítunk fel neked! Próbáld ki magad! Lesz itt rendőrségi KRESZ-pálya, együtt játszhatsz a Zsuzsival és kipróbálhatod magad a DERKE sátoránál is.

Gyere el, játssz, szórakozz és a nap fénypontjaként, nyerj hőlégballonozási lehetőséget!

Tegyünk együtt az élhető, zöld környezetért!

Részletes program:

ÚTRAKELŐ - DKV közlekedési verseny:

A résztvevők feladata a városon belül a Segner téri regisztrációs ponttól, a Nagyerdei rendezvény helyszínére eljutni közösségi közlekedési eszközök igénybevételével. A tervezéshez a DKV honlapjának útvonaltervezőjét, a TransIT DKV mobil alkalmazást és a legújabb internetes felületet, a Google térképet is használhatják a csapatok.

A verseny feltételei: A versenyen elsősorban 2-6 fős csapatok, családok vehetnek részt. A regisztrációnál a versenyzők megkapják menetlevelüket, és a kapcsolódó feladatsort. A csapatoknak a városban a közösségi közlekedési járműveket használva fel kell keresniük három helyszínt ahhoz, hogy az adott kérdéseket meg tudják válaszolni. A játékban az idő is számít. A regisztrációnál rögzítjük a csapat indulásának valamint a beérkezési ponton az érkezésének időpontját. A menetlevélen feltüntetjük a csapat létszámát is. A versenyzők, egy erre az alkalomra gyártott mentejeggyel tudnak utazni. Ugyanazt a jegyet minden járművön érvényesíteni kell, a menetjegy két végén, elején és hátulján.

REGISZTRÁCIÓ:

Helye: DKV sátor, Segner tér

Ideje: 09.00-11.00 között

ÉRKEZÉSI PONT:

Helye: DKV sátor, Ady Endre út

Ideje: 11.00-13.30 között

FORGALMI JÁTÉK:

Aki otthon hagyja autóját, a forgalmi okmánya felmutatásával ingyen utazhat a DKV Zrt. járatain. Múlt évtől egy egész család, maximum 4 fő (2 felnőtt és 2 gyerek) utazhat egyszerre díjmentesen a járatainkon ezen a napon. Azok az utasok akik, az első ajtón felszállva, a járművezetőnél felmutatják forgalmijukat, egy érték nélküli menetjegyet kapnak, melyet ajándékra válthatnak a DKV Zrt. rendezvény helyszínén felállított sátránál. Akik menetjegyükkel fotózkodnak a szelfi keretünkkel és felrakják a Facebookra, azok között egy Nappali bérletet sorsolunk ki a Kölcsey Mélygarázsba.

KRESZKerék - Közlekedj Szabályosan!

A DKSI jóvoltából.

Szabályos és biztonságos kerékpározás érdekében kerékpáros KRESZ versenyt hirdetünk debreceni útvonalon. A jelentkezők sorszámozott láthatósági mellényt viselve teszik meg a számukra kijelölt útvonalat, miután KRESZ-tesztet töltöttek ki a DKSI sátorban. A szabályos közlekedést az útvonal különböző pontjain ellenőrzik. Az ellenőrzési pontokat nem fedjük fel a versenyzők előtt.

Indulási idő: 11.00 -13.00 között

Útvonal: Ady Endre út – Nagyerdei krt. –Pallagi út – Móricz Zsigmond út – Dóczy József u. – Körforgalom, Egyetem tér – Nagyerdei krt-ra balra fordulni, majd jobbra a Bodhegával szemben a Békás tó mellett elhaladó kerékpárúton keresztül a Vigadó téren át az Ady Endre úti kiindulási helyre.

NAGYERDEI PROGRAM

II. János Pál pápa tér - Ködszínház melletti terület

10.00 – 18.00 között

Arra törekszünk, hogy az egész napos rendezvényen azok számára is élményt nyújtsunk, akik a közlekedési versenyeken nem indulnak, viszont kilátogatnak a Nagyerdőre az Autómentes Napon.

10.00 Megnyitó

A 2018-as Nemzetközi Autómentes Napot megnyitja Barcsa Lajos, alpolgármester.

Kiállító pontok:

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság: kerékpáros ügyességi pálya, fegyverzet-technikai bemutató, toborzás.

DV Parking Kft.: Az elektromos autózás a jövő. A Társaság az autómentes napon az elektromos, környezetbarát autózás népszerűsítését tűzi ki célként. Elektromos autó kiállítás.

DKV Zrt.: járműkiállítás: önjáró trolibusz, UNIMOG, elektromos hajtású haszongépjármű.

Az Autómentes Nap szinte minden évben, így az idén is egybe esik a Nemzetközi Troli Nappal, a Társaság ennek jegyében is szervezi a programokat.

- Troli Túra: két időpontban indul el a trolibusz és tesz egy ingyenes utat a Nagyerdei Körúton a résztvevőkkel

indulási időpontok: 13.00 és 14.00

- Képkirakók

- TOTÓ, teszt a SMART megoldások a közösségi közlekedésben

- „Személyim a bérletem, Diákom a bérletem. Elektronikus bérlet igazolására ajándékot adunk. Web felületen történő vásárlás.

- Selfi keret: fotózkodjon a forgalmi felmutatásáért kapott jegyével, és ha felteszi a Facebookra, sorsoláson vesz részt. Nyeremény: Nappali bérlet a Kölcsey mélygarázsba.

Inter Tan-Ker Zrt.: elektromos autóbusz és a Debrecenben gyártott új Mercedes-Benz autóbusz

NIMENDEE Kft.: Légy Hooverboard haver! Elektromos meghajtású sport- és közlekedési eszközök bemutatója, kipróbálási lehetőséggel!

Zsuzsi Erdei Vasút:

„ZSEV-KRESZ-TESZT”: gyereknek

„Közlekedem!”- a témához illően aszfaltrajzok készítése, a képzelet és a fantázia szárnyán. Aki rajzol, mindenki kap egy Zsuzsi jegyet.

„Hajtány titkai…” – a 136 éves Zsuzsi Erdei kisvasút felbecsülhetetlen történelmének egyik legszebb „pillanatait” jelenítjük meg a kíváncsi szemek előtt egy kiállítás keretében.

„Zsuzsingoló” azaz „Gondold újra!” - programnak is fordítható, hiszen környezettudatos kreatív foglalkozásokat fogunk a gyerekekkel karöltve kivitelezni.

Fa körhinta: 6X7 méteres helyigény

Elektromos terepjáró- és autó kisgyerekeknek

Zsuzsi-selfi: 4mX3m

Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület:

Játszósarok gyerekeknek. (játszható terepasztal, rajz, kifestő, kirakó, favonat, stb.) környezettudatos totó

"Én az Utas": - Utasjogi tanácsadás és utazási és útvonal tervezési javaslatok, ötletek helyi, helyközi és nemzetközi utasoknak.

„Találd meg” kirakós: a környező parkban elrejtett, közlekedéssel kapcsolatos képeket ábrákat kell megtalálni, és a standnál elhelyezett kirakóból ki kell rakni.

14:00 - Közlekedéstörténeti vetélkedő, kicsiknek és nagyoknak

Közreműködő partnereink:

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata,

Debreceni Vagyonkezelő Zrt.,

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság,

Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság,

Debreceni Tankerületi Központ,

DV Parking Kft.,

Inter Tan-ker Zrt.,

Zsuzsi Erdei Vasút Nonprofit Kft.,

Nimendee Kft.,

DERKE

4032 Debrecen
Ady Endre út 1.
Esemény info
2018.09.22 9:00 - 18:00
DKV Debreceni Közlekdési Zrt.
Kapcsolat

Ossza meg