German Brass

Hőmérséklet

German Brass

Con Spirito Egyházzenei Fesztivál 2018

Műsor
Johann Sebastian Bach:D-dúr concerto (Vivaldi: Op. 3, No. 9 nyomán), BWV 972 (feld.: Matthias Höfs)
Johann Sebastian Bach: "Jesus bleibet meine Freude", BWV 147 (feld.: Enrique Crespo)
Johann Sebastian Bach: Prelúdium és fúga (ered.: Das Wohltemperierte Klavier, cisz-moll), BWV 849 (feld.: Peter Lawrence)
Johann Sebastian Bach: "Air" a D-dúr szvitből, BWV 1068 (feld.: Matthias Höfs)
Johann Sebastian Bach: "Wir danken dir, Gott, wir danken dir", BWV 29 (részlet az 1731-es "Tanácsválasztási" kantátából, feld.: Matthias Höfs)
Johann Sebastian Bach: 3. Brandenburgi verseny, BWV 1048 – Allegro (feld.: Matthias Höfs)
Johann Sebastian Bach: "Ich ruf' zu dir, Herr Jesu Christ", BWV 639 (korálelőjáték az Orgelbüchleinból [Orgonáskönyvből], feld.: Enrique Crespo)
Johann Sebastian Bach: "Esurientes“ a Magnificatból, BWV 243 (feld.: Matthias Höfs)
Johann Sebastian Bach: "Wie will ich mich freuen", BWV 146 (részlet a "Wir müssen durch viel Trübsal" kantátából, feld.: Matthias Höfs)
Johann Sebastian Bach: "Wachet auf, ruft uns die Stimme", BWV 645 (a "Schübler-"korálokból, feld.: Enrique Crespo)
Johann Sebastian Bach: d-moll toccata és fúga, BWV 565 (feld.: Matthias Höfs)

GERMAN BRASS

A German Brass napjaink egyik legkitűnőbb rézfúvós együttese, mely Németországból indult világkörüli útjára. Az együttes 1974-es megalakulásával zenetörténelmet írt, és sikere máig töretlen. A German Brass a zenei különbözőségeket olyan egységes, mégis egyedi hangzásvilággá formálja át, mely a különböző német zenekarokból érkezett tíz egyéni szólista érdeme. Az együttes zenei világa a kamarazenén alapul, továbbá hatásosan ötvözi a rézfúvós muzsikára oly jellemző szimfonikus dinamikát és pompát. A German Brass széles repertoárja a legkülönbözőbb stílusokat és korokat öleli fel, Scheidt és Shostakovich zenéjétől a dixi- és a bossa nováig, imponálóan elegyítve a klasszikus és szórakoztató elemeket. Koncertjeik során a zenekar professzionális és szórakoztató módon ötvözi a különböző zeneirányzatokat: sokszínű műsorukban egyaránt helyet kapnak a klasszikusok és az örökzöld dallamok, a GERMAN BRASS sajátos hangzásvilágára és virtuóz technikájára épülő egyedi átdolgozásokban. A German Brass hangversenyének élményét Klaus Wallendorf szellemes és szórakoztató felvezetései teszik még emlékezetesebbé.2013-ban az együttes 45 koncertet adott Németország-szerte, és Dél-Koreában, Luxemburgban, Oroszországban és Lengyelországban is fellépett. A German Brass a koncertek mellet két újabb CD-t is megjelentetett. „Wagner Ünneplése” címmel a híres német zeneszerzőt, Richard Wagner emlékének adóznak. A "Fantasztikus Pillanatok" olyan klasszikus szerzők zenéjét ötvözi, mint Gioacchino Rossini, Wolgang Amadeus Mozart, Cole Porter és Harry James.

4026 Debrecen
Piac utca 4-6.
Esemény info
2018.05.16 19:30 - 21:30
Filharmónia Magyarország
Kapcsolat
+36 52 614-160

Ossza meg