Hajszál híján Hollywood

Hőmérséklet

Komédia két felvonásban.

Adva van egy a legfényesebb sikerein enyhén szólva is túllévő színészházaspár. Csöppnyi utazótársulatukkal járják az országot, hogy valahogy megéljenek. A férfi és a női főszerepeket természetesen állandóan magukra osztják, még akkor is, ha korban már rég nem felelnek meg a kívánalmaknak.

A társulatból már régebben eltávozott lányuk azért tér vissza, hogy bemutassa új vőlegényét. Sajnos azonban a vőlegény egy próba közepébe csöppenve kicsit közelebbről is megismerkedik a családdal mint szeretett volna, így rémülten elmenekül. A lányka régi szerelme, a társulat mindenese épp a legjobbkor, vagy a legrosszabbkor kerül elő, de nincs idejük sem békülni, sem véglegesen szakítani, mert beköszönt a tragédia! Kiderül, hogy apuka, az öregedő társulatvezető, teherbe ejtette a naivát. A botrány elkerülhetetlen. Anyuka örökre távozni készül a színház jól menő könyvelőjével amikor érkezik a hír, hogy egy híres filmrendező Hollywood-i filmszerződéssel a zsebében érkezik megtekinteni a délutáni előadást! Sajnos a bűnös apa közben ivásnak adja a fejét és eltűnik a kisvárosi délutánban. A közben visszatérő „vőlegényt” anyuka a filmrendezőnek hiszi így újabb kimagyarázhatatlanul mókás jelenetek születnek. Apuka részegen és a legrosszabbkor kerül elő, ám mindenki mindent elkövet, hogy megmentsék a délutáni előadást. A súgóként üzemelő teljesen süket nagymama természetesen még azt is elrontja ami már majdnem megjavul, így az előadás természetesen totális összeomláshoz vezet. Persze „minden jó ha jó a vége” alapon társára talál valamennyi szerelmes. Anya megbocsájt apának, a lány újra rátalál régi szerelmére, a vőlegény szintén régi szerelmét ismeri fel az áldott állapotú naivában, és még az is kiderül, hogy a híres filmrendező lekéste a repülőjét, így csak az esti előadásra érkezik meg. Szóval kezdődhet minden elölről.

SZEREPLŐK:

Esztergályos Cecília, Petridisz Hrisztosz, Mészáros Árpád Zsolt, Buch Tibor, Vastag Tamás, Balogh Gábor, Miklós Kriszta, Pál Tamás, Steinkohl Erika

Rendező: Szurdi Miklós

Díszlet: Varsányi Anna

Jelmez: Fekete Mónika

4028 Debrecen
Kassai út 26.
Esemény info
2018.02.07 19:00 - 22:00
Lovarda Kulturális és Konferencia Központ
Kapcsolat
+36-52/426-180

Ossza meg