Havay Viktória és a Horsa Banda népzenei koncert és táncház

Hőmérséklet

A komáromi muzsikusokból álló zenekar célja, hogy az erdélyi népzenét eredeti formájában szólaltassa meg, pontosan úgy ahogyan az szólt néhány generációval korábban a falvakban. A zenekar nem játszik feldolgozásokat. Népzenegyűjtők korábbi felvételei illetve a zenekar tagjai által készített saját hangfelvételekről próbálják leghitelesebben megtanulni az erdélyi Mezőség, Kalotaszeg és Gyimes népzenéjét. A zenekar idősebb tagjai még együtt muzsikálhattak a leghíresebb erdélyi parasztzenészekkel.

Ezeket a tapasztalatokat adják át a zenekar tehetséges, fiatal muzsikusainak. A banda tehát még működésében is a falusi parasztzenekarokra hasonlít, amelyben általában az apa tanította fiait muzsikálni. Így tisztult le több évszázadon keresztül ez a csodálatos zene és öltött olyan tökéletes formát, amely értelmetlenné teszi, hogy a mai kor rohanó embere változtasson rajta.

A zenekar műsorában táncházak, koncertek és "hangszersímogató" néven gyerekfoglalkozások találhatók.

A banda énekese Havay Viktória Budapestről, akit a "Felszállott a Páva 2014"-es tv műsorból ismerhet a közönség.

A zenészek első közös lemeze a 2017-ben megjelent “Ördöngölő” dupla CD, amelyen Hideg Anna ördöngösfüzesi nótafa énekel és Jékely Gáspár “Pikó” is közreműködik hegedűjével.

A zenekar tagjai: Havay Viktória (ének), Horsa István (hegedű ), Vörös Máté ( kontra ), Joó Bence (bőgő ).

További információk: www.horsabanda.hu www.nepzenetanoda.hu

4032 Debrecen
Pallagi út 7.
Esemény info
2018.03.09 19:00 - 22:00
Nagyerdei Víztorony
Kapcsolat
+36 30 199 2587

Ossza meg