Helyi aktív építészet – Aektivátorok Velencéből

Hőmérséklet

Az Artk Stúdió kiállításba foglalt története számos ponton igazolja vagy épp cáfolja a közösségi összefogásba vetett hitünket és kétségeinket, olyan narratívákat közelítve egymáshoz, amelyek révén – kulturális kontextusba helyezve a történetet – mégiscsak azt a hitet kelti a látogatóban, hogy az üres terek megtölthetőek, s az összefogás, ha nem is tökéletes, de eredményes lehet.

Fajcsák Dénes és Fábián Gábor építészek három évvel ezelőtt hozták létre Egerben kulturális feltöltődésre alkalmas közösségi terüket, egy üresen álló épület újraértelmezésével, társadalmi, intézményi és építőipari összefogással, a helyszínen talált és felajánlásokból származó anyagokból, kezdőtőke és pénzmozgás nélkül. Egy apró, de követhető példát mutatva a tenni akarásról és a közösség erejéről.

Az Arkt építészstúdió Aektivátorok című közösségi-építészeti projektje képviselte hazánkat a Velencei Építészeti Biennálén 2016-ban. A projektet azóta több helyen is bemutatták – a MODEM-beli kiállítás ugyanakkor a társművészetek és tudományok bevonásával és kísérőprogramjaival összegzésre és akár a kritikus szembenézésre is alkalmat ad. A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban március végén nyíló, az alkotói folyamatot is reprezentáló, egyedi installatív megoldásokkal kivitelezett kiállítás a projekt eredményeit és tanulságait kívánja bemutatni az építész stúdió perspektíváján keresztül.

4026 Debrecen
Baltazár Dezső tér 1-3.
Esemény info
2018.03.30 - 2018.05.06
MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ
Kapcsolat
+36 52 525-018

Ossza meg