John Malkovich Debrecenben / A Zenekritikus

Hőmérséklet

Különleges előadással érkezik a cívisvárosba John Malkovich. A kétszer is Oscar-díjra jelölt színész a Zenekritikus című műsorát Magyarországon kizárólag Debrecenben tekinthetik meg!

A darab tökéletes egyvelege egy színdarabnak és egy hangversenynek. A legnagyobb zeneszerzők, világhírű zenészek, kritika kaján humorral fűszerezve, aki pedig mindezeket összefűzi és lelket ad nekik: John Malkovich. Ez a Zenekritikus!

Leírás:
Schumann azt képzeli, hogy „zeneszerző”, Brahms pedig egy „tehetségtelen fattyú”. Eközben Claude Debussy-t egyszerűen borzalmas hallgatni, legalábbis a Zenekritikus szerint.
Az eredetileg a „Julian Rachlin és barátai” Fesztiválra elképzelt program alapján Aleksey Igudesman a mögöttünk lévő évszázadokban néhány, egyébként remek zenemű kapcsán született, leggonoszabb zenei kritikákból gyűjtött össze egy egyveleget. A zenei inzultusok tárházával felvértezett John Malkovich bújik a gonosz kritikus bőrébe, mégpedig azzal a meggyőződéssel, hogy Beethoven, Chopin, Prokofjev és társaik egyszerre fárasztóak és örömtelenek. Aleksey Igudesman és más nagyszerű zenészek viszont alig várják, hogy ellentmondjanak, és visszatámadjanak. A zárójelenetben aztán Malkovich kerül a „kínpadra”; a magáról Malkovich-ról szóló kritikával. A műsorhoz magyar nyelvű feliratozás is biztosított!
A Zenekritikus írója és ötletadója Aleksey Igudesman, orosz-német származású hegedűművész, zeneszerző, aki maga is zenél a darabban.

A darabban olyan zeneszerzők művei csendülnek fel, mint Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms, Schumann, Debussy, Prokofjev, Ysaÿe, Kanchelli, Piazzolla és Igudesman.

4026 Debrecen
Hunyadi u. 1-3.
Esemény info
2020.03.10 19:00 - 21:00
Kapcsolat

Ossza meg