Szomjazóművészek – kaktuszok és pozsgások kiállítása

Hőmérséklet

A kaktuszok és a pozsgás növények különösen praktikus szobanövények, mivel csak kevés gondoskodást igényelnek. A dekoratív kaktuszok és pozsgások bármely otthon tökéletes díszeivé válhatnak!

Pozsgásnak (szukkulensnek) nevezik azokat a növényeket, amelyek sivatagi vagy tartósan aszályos vidéken élnek, és ha vízhez jutnak, nyálkaanyagaik segítségével sokat vesznek fel belőle és azt lassan, hosszú idő alatt használják fel. Leveleik nincsenek, ezeket szőrözöttségük vagy viaszbevonatuk helyettesíti. Egyesek a hosszabb száraz periódusok kezdetén leveleiket elhullatják. A pozsgás növényeknek két csoportja van: a levélszukkulensek, (pl. kövirózsa, varjúháj, Aloé, Agave, Sansevieria) és a szárszukkulensek, mint a kaktuszok. Utóbbiak Amerikában őshonosak, sziklás, homokos sivatagban vagy magas hegyeken élnek. Mintegy 2500 fajuk ismert.

A kaktuszgyűjtők tábora egyre gyarapszik, ismereteik gazdagodnak és egyesületekbe tömörülve cserélik ki tapasztalataikat. A tenyésztett kaktuszok változatos alakúak, tüskéik bizarr külsőt adnak nekik, és többségük igen dekoratív, szép virágokat nyit. A kaktuszok többsége tavasztól őszig sok fényt, száraz, meleg levegőt és vízáteresztő talajt igényel. Táp anyagigényük nem nagy, de meghálálják, ha időnként tápoldattal öntözik meg őket. Az egyes fajok, fajták és változatok környezeti igénye nagyon különböző, ezért ajánlatos a szakirodalomban tájékozódni az általunk nevelt és kedvelt növények szükségletei felől.

4026 Debrecen
Hunyadi u. 1-3.
Esemény info
2019.08.16 9:00 - 2019.08.20 20:00
Főnix Rendezvényszervező Kft.
Kapcsolat
+36 52 518-400

Ossza meg