Katonazene az USA-ból

Hőmérséklet

US Army Band-koncert.

Az Egyesült Államok Hadseregének Európai Zenekarát (USAREUR) eredetileg 1940-ben hívták életre Dwayne Milburn alezredes parancsnoksága alatt. Társegyüttesével az USAREUR Katonai Kórusával jelenleg az Egyesült Államok hadseregének harmadik legnagyobb létszámú zenei együttese és egyúttal Amerika zenei nagykövete Európában.

Az USAREUR Együttes egy sokoldalú és nagyon népszerű zenekar. Zenei formációi között megtalálható a 65-hangszeren játszó koncertzenekar, menetzenekar és díszalakulat, jazz együttes, Dixieland banda, modern rézfúvós rockzenekar, és számos kamarazenekar. A zenekar tagjait meghallgatáson választják ki. Számos tag magasszintű zenei képzésben részesült, diplomát szerzett egyetemeken vagy zenei konzervatóriumban és fellépett vagy zenét tanított katonai szolgálata előtt.

Az USAREUR Katonai Kórusát Taylor Criswell főhadnagy irányítása alatt 1963-ban alapították, hogy pozitívan segítse a csapatszellemet zenei előadásaival és gyorsan sikeres lett az amerikai közösség és európai vendéglátói közötti kapcsolatok építésében. A kórus tagjai önkéntesek, akiket az Egyesült Államok hadseregének hivatásos Európában szolgáló katonáinak sorából választanak ki. Miután kiválasztásra kerülenk intenzív tréninget kapnak éneklésből, előadásból, táncból és színészmesterségből. Az együttes a hadseregen belül egyike a teljes munkaidős kórusoknak.

Az Egyesült Államok Zenekarának Zenekara és Kórusa rendszeresen több mint 200 koncertet ad évente Európában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Az USAREUR zenekar és kórus kétszer már megkapta az Egyesült Államok Hadseregének Kiemelkedő Egységét kitüntető díjat. A csapat a továbbiakban is az amerikai hadsereg legjavát szeretné képviselni.

A koncert ingyenesen megtekinthető, azonban a belépéshez karszalag szükséges. A karszalagok a Kölcsey Központ információs pultjánál vehetők át, az átvétel kezdetéről a www.fonixinfo.hu weboldalon adnak tájékoztatást. Egyidejűleg legfeljebb 6 db karszalag igényelhető. Helyfoglalás érkezési sorrendben.

4026 Debrecen
Hunyadi u. 1-3.
Esemény info
2018.04.28 19:00 - 21:00
Főnix Rendezvényszervező Kft.
Kapcsolat
+36 52 518-400

Ossza meg