Március 15. a Hortobágyi Madárparkban

Hőmérséklet

Március idusán érkeznek vissza a fehér gólyák hazánkba telelőhelyeikről, ezért ekkor engedik szabadon a Madárkórházban átteleltetett példányokat is. A gólyák szabadon engedése mellett, gólyalábas játékokkal, vetélkedővel várják a látogatókat a kórház munkatársai.

A hagyományoknak megfelelően nemzeti ünnepünkön a gólyákat kokárdával ékesítve bocsátják útjukra.

A gólyák – mint igazi magyar madarak – pontosan e napon érkeznek vissza Afrikából, és így a madárkórházban ápoltak is egyenlő eséllyel foglalhatnak velük fészket.

A gólyákon kívül gyógyult egerészölyvek is visszanyerik szabadságukat, akiket a látogatók engedhetnek útjukra. A kokárdákat természetesen úgy rögzítik, hogy az elengedés pillanatában, de legkésőbb az első szárnycsapások után leessenek, hogy ne zavarják a madarakat további életükben.

A hosszú hétvégén az időjárástól függően kerülnek szabadon engedésre a madarak, kérjük érdeklődjön előre a (30) 5356484 számon vagy a madarkorhaz@gmail.com e-mail címen vagy facebook oldalon.

Volt már óriáskígyó a nyakában? Fél a pókoktól? És az igazán nagy pókoktól? Most velük is összebarátkozhat, a kisállat bemutatón, ahol rajtuk kívül találkozhat királysiklóval, szakállas agámával, selyemtyúkkal, királysiklóval, óriás csigákkal, na de még óriás csótánnyal is.

4071 Hortobágy
Petőfi tér 9.
Esemény info
2018.03.15 - 2018.03.18
Madárkórház Alapítvány
Kapcsolat
+36 52 369-181

Ossza meg