Napszállta díszelőadás

Hőmérséklet

A több, mint 50 nemzetközi díjjal jutalmazott Saul fia Oscar-díjas rendezője, Nemes Jeles László újra Debrecenben az idei év legmeghatározóbb magyar filmjével!


A Nemes Jeles László által rendezett film vetítése 18 órakor kezdődik a Kölcsey Központ Nagytermében, ezt követi a beszélgetés az alkotókkkal. 1913 nyara, Budapest – a béke utolsó napjai. Leiter Írisz (Jakab Juli) hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár (Vlad Ivanov) azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból.

Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle – a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa. Írisz számára egyedül a tündöklő Leiter Kalapszalon tűnik biztos pontnak, de a ragyogás mögött a legsötétebb titok tárul fel.

A vetítést követően beszélgetés az Oscar-díjas rendezővel és a többi alkotóval! A beszélgetés moderátora Heller Zsolt esszéista, folkesztéta lesz.

4026 Debrecen
Hunyadi u. 1-3.
Esemény info
2018.09.28 18:00 - 22:30
Főnix Rendezvényszervező Kft.
Kapcsolat
+36 52 518 400

Ossza meg