Nedves Magyarország – Egy pohár sok, ezer kevés

Hőmérséklet

Közel egymillió alkoholista él ma Magyarországon. 2,5 millióra tehető az ún. nagyivók száma, és évente körülbelül harmincezren halnak meg valamilyen alkohollal kapcsolatos betegség folytán. A fogyasztás sokszínűen torkollhat szenvedélybetegségbe - az alkohol sokszor alattomosan támad-, következményei pedig kiterjedt hatást mutatnak. Gyakran válnak érintetté a családtagok és a közeli barátok is.

De mi is az alkoholizmus egyáltalán? Hogyan alakul ki? Milyen típusairól beszélhetünk? Milyen következményekkel számolhatunk? Mit tehetünk ellene? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Negyedik pszicho-kávéházunk előadója Kucsinka Gabriella újságíró, a Hangák - Zöldre Érett Nők Közösségének alapítója. Gabriella 2013-ban megnyerte a Rácz Zsuzsa írónő által minden évben meghirdetett Terézanyu pályázatot. Pályaművében megdöbbentő őszinteséggel vallott alkoholista édesanyjával való kapcsolatáról. Együtt, kéz a kézben megnyerték a csatát, vagy legalábbis 4294 napja nyerésre állnak.

Előadásában is beszél majd közös útjukról, ahol a szeretet, a folyamatos önismereti munka és a valódi egymásra figyelés olyan akadályokat tudott leküzdeni, ami végül gyógyuláshoz és egy teljes élethez vezetett.

Az állandó kerekasztal tagjai:

Dr. Csörsz Ilona klinikai szakpszichológus,

Dr. Holló Gábor biológus,

Dr. Oláh Szabolcs irodalmár és kommunikációs szakember, illetve

Dr. Szemán-Nagy Anita klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta.

Moderátor: Gerhát Réka pszichológus

Online jegyértékesítés: https://tixa.hu/nedves-magyarorszag-egy-pohar-sok-ezer-keves

4032 Debrecen
Pallagi út 7.
Esemény info
2018.01.30 18:00 - 20:00
Nagyerdei Víztorony
Kapcsolat
+36 30 199 2587

Ossza meg