Nemzetközi Vöröspanda Nap

Hőmérséklet

Minden év szeptember harmadik szombatján tartják a Nemzetközi Vöröspanda Napot, mely során e veszélyeztetett ázsiai fajt ünneplik világszerte. A vöröspanda - más ismert nevein kispanda, vagy vörös macskamedve - élettere rohamos szűkülése miatt szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján.

Az idén 60 éves Állatkert munkatársai szeptember 15-én kimondottan a vöröspandákról tartanak szakvezetést 10 és 11 órától, melyek az állatkerti főbejárattól indulnak. A gyermekeknek kedvezve 13 és 15 óra között a kispanda kifutója előtt ingyenes interaktív feladatok és kézműves foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat egyaránt, melyek keretében értékes információkkal gazdagodhatnak és érdekes megfigyeléseket tehetnek az érdeklődők.

Figyelem! Azok a gyerekek, akik macskamedve arcfestéssel, jelmezben vagy álarcban érkeznek az állatkertbe 50% kedvezményt kapnak a jegyárból. A belépőkből az Állatkert kispanda tenyészprogramját - egy hím kispanda érkezését - támogathatják az érdeklődők.

A programokon való részvétel ingyenes!

4032 Debrecen
Ady Endre út 1.
Esemény info
2018.09.15 10:00 - 16:00
Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.
Kapcsolat
+36 52 310-065

Ossza meg