Panelek és slammerek – döntő a MODEM-ben

Hőmérséklet

Milyen nyelvi fordulatok jutnak eszünkbe a nem nyelvi panelekről? Van-e a lakótelepeknek ízük, hangjuk, szaguk, tényleg mindig ütvefúrnak vasárnap délben, tilos a lépcsőházban dohányozni, és kelnek helyenként kartondobozban infra alatt a kiscsirkék?

Noha a linóleumot és az elkorhadt ablakkereteket a legtöbb helyen már kidobták (jó párat köztéri installációkhoz mi is begyűjtöttünk), a tömböket hol szigetelték, hol kiszínezték, a panel életérzés még ma is magán hordozza (olykor stilisztikai) jegyeit. Mindeközben a lakótelepi lakások újra aranykorukat élik, a MODEM pedig kiemelt kiállítást szentel e témának, elsősorban – interdiszciplináris módszerekkel – azt kutatva, hogyan hat a társadalomra, s hogyan hat az egyénre a panel, létezik-e panel identitás, s egyáltalán: van-e olyan fogalom, hogy PANELSÉG.

A PANEL kiállítás megnyitóján, augusztus 3-án 18 órától egész estés slam poetry döntő a MODEM-ben! Téma: a panel.

Meghívott vendég: Bánóczi Bea, Bárány Bence és Pion István
Host: Mészáros Péter
Dj: Metrokoll

A kétfordulós döntő szünetében: PANELsör-kritika Katona Csaba sörtörténésszel.

Az est során fellép: Závada Péter és a trAnzKaPHka.

Belépés: ingyenes, de paneles fotókat, személyes emlékeket és rövid történeteket mindenkitől szívesen fogadunk!

4026 Debrecen
Baltazár Dezső tér 1-3.
Esemény info
2019.08.03 18:00 - 20:00
MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ
Kapcsolat
+36 (52) 525-010

Érdemes még megnézni

2019.11.21 Csütörtök Gade rajziskola Együttműködő partner: Grafikusművészek Ajtósi Dürer Egyesülete. A foglalkozásokat vezeti: Tamus István grafikusművész. 2019.12.04 Szerda - 2020.01.12 Vasárnap Kép-Plasztikák | Wrábel Erzsébet kiállítása Pályája során hol mozgalmasabb, olykor szinte organikus, hol pedig tárgyilagos, néha már szinte szikár, de mégis mindig érzékeny és fegyelmezett formaalakítás jellemzi kép-plasztikáinak építését. Wrábel Erzsébet maga így mutatja be tevékenységét: „Képeim összetéveszthetetlenek, kifejezési formájuk és sajátos színviláguk egyedi. Mindig is érdekelt az anyagok sokfélesége, és a bennük rejlő lehetőség. Szeretek kísérletezni. Legfőképpen az anyagok textúrája és faktúrája vonz. Alkotásaim ötvözik a textil-, a szobrász- és a festőművészetet. Képeim háromdimenziósak, melyeken a formák térben helyezkednek el. Uralkodó színeim a törtfehér, a szürke, a fekete és a pasztell árnyalatok.” 2019.12.14 Szombat - 2020.03.15 Vasárnap Mélyáramok Izgalmas felfedezésre hívja a látogatókat a Mélyáramok című tárlat, amely a MODEM és a Budapest FotóFesztivál együttműködésében valósul meg. A nagyszabású kiállítás bemutatja a párhuzamokat, kapcsolatokat, a gyakran rejtett, de mégis létező mélyáramokat a magyar fotográfiában. A világhírű elődök – többek között Brassaï, Lucien Hervé, Paul Almasy – eredeti művei mellett, a kortárs magyar fotóművészet számos alkotásával is megismerkedhetünk.

Ossza meg