Poptörténeti emlékpont lesz a Szabadtéri!

Hőmérséklet

A Nemzeti Kulturális Alap 2018. szeptember 23. és október 17. között rendezi meg 25 év, 25 nap, 25 esemény című programsorozatát, amellyel fennállásának 25. évfordulóját ünnepli. A Hangfoglaló Program az NKA részeként működik, és a hazai könnyűzene segítését tűzte ki célul.

Az egyik legfontosabb kezdeményezésük az úgynevezett poptörténeti tanösvény kialakítása. Az első emlékpontot 2015-ben avatták a Várkert Bazárban, ezt számos más, a magyar könnyűzene ikonikus koncerthelyszínei előtt tisztelgő emléktábla követte.

A következő emléktábla Debrecenbe, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadhoz kerül. Játszott itt a helyi Mercur, a Rivers, a Red Devils, a Lux, és a Vörös Kakas, de a Hobo Blues Band és a P. Mobil is megfordult itt. A Hazudós Zenekarok Fesztiválján pedig a Nyers, a Pál Utcai Fiúk, a Kispál és a Borz és a Tankcsapda koncertezett. Az ezredfordulón bezárt színpad a felújítást követően, 2014 nyarán ismét megnyitotta kapuit.

Az avatón beszédet mond Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Program Kollégiumának vezetője. Közreműködnek a Rocksuli Debrecen tanárai és diákjai.

4032 Debrecen
Nagyerdei Park 1.
Esemény info
2018.10.05 14:20 - 14:50
Főnix Rendezvényszervező Kft.
Kapcsolat
+36 52 518-400

Érdemes még megnézni

2020.03.07 Szombat - 2020.03.08 Vasárnap 03/07 Unexpected Frequencies w. Thomas Borza & Dirty Ice 2020.03.07. Szombat Mariposas Production & CivisGround p r e s e n t s U N E X P E C T E D F R E Q U E N C I E S w. Thomas Borza & Dirty Ice (ALL NIGHT LONG) 2020.03.13 Péntek Hang-Játék-Zene: Zenés mese a Grimm testvérek Félelemkereső meséje nyomán A DE Zeneművészeti Kara az idei tanévben is szeretettel várja ismeretterjesztő élményhangversenyeivel iskolai csoportok jelentkezését egy különleges utazásra a komolyzene világába. "Aki ilyen hős legény, soha nem lesz őrlemény!" - ilyen és hasonló biztatások közepette halad A Félhetetlen című zenés mesejáték főhőse a célja felé 2020.03.27 Péntek - 2020.03.28 Szombat Az légy, aki vagy - Charlie, Majsai Gábor és a Debrecen Big Band A fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Debrecen Big Band pályáját belföldi és külföldi fesztiválok sikerei, felejthetetlen koncertek fémjelzik, fantasztikus vendégfellépőkkel kisérve. Micheller Myrtill, Szulák Andrea, Pákai Petra, Majsai Gábor, Gájer Bálint, Szolnoki Péter és a magyar jazz nagyszerű szólistái, zenészei játszottak velük az évek során. A kerek évfordulót a rock, jazz, blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú énekese, a Liszt-díjas Horváth Charlie társaságában ünneplik. Charlie – akit valószínűleg minden hazai zeneszerető ember ismer – több formációban, rengeteg albummal és koncerttel a háta mögött olyan zenei pályafutást tudhat magáénak, amely szinte egyedülálló hazánkban.

Ossza meg