Programok a zsidó negyedben

Hőmérséklet

A nyári szünet után, de még az őszi ünnepek előtt (szeptember 9-én este kezdődik a zsidó új év) több napon áthúzódó programot ajánlanak egy teljes héten át.

A Debreceni Zsidó Hitközség Debreceni Zsidónegyed oktatási központja és Művészetek udvara a következő rendezvényekre várja Önöket nagy szeretettel:

Augusztus 26-án (vasárnap) 19.30- kor Debrecen Dixieland Jazz Band tér hozzánk vissza A hagyományos dixieland zenéjük mellett klezmer és jiddis dallamok is elhangoznak. Biztosan most is szolgálnak meglepetéssel.

Augusztus 27-én (hétfő) 19.30-kor Kiss Gergely Máté, a Csokonai Színház művésze lép fel: „A jegesmedve” című monodrámájával. A művész a rendezője és szereplője a szegedi zsinagógában játszódó monodrámának.

Augusztus 30-án (csütörtök) 19.30-kor Eszter: Láng Eszter képzőművész kiállítását nyitjuk meg. Közreműködik a LED zenekar. Belépés díjtalan.

Természetesen folytatódik a Debrecen Zsidó Szabadegyetem idén is.

„Ünnepélyes” 6. évi megnyitót szeptember 2-án (vasárnap) 15.00-kor tartunk „Tanulás egész életen át” címmel. Dr. Asher Ehrenfeld debreceni főrabbitól a zsidó családok életében nagy szerepet betöltött tanulásról, ennek módszereiről hallhatunk. Színhelyül egy autentikus helyet választottunk, a Beth Hamidrast (ez ma a napi imádkozások színhelye, korábban tanház volt – Pásti u. 4.). Ha nem férnénk el, akkor átmegyünk az ortodox zsinagógába.

Mint mindig, szabadegyetemi rendezvényeken a belépés díjtalan.

dzsh_program_plakát2018_08.

4025 Debrecen
Pásti utca 4.
Esemény info
2018.08.26 19:30 - 2018.09.02 17:00
Debreceni Zsidónegyed Oktatási és Kultúrális Központ
Kapcsolat

Ossza meg