Pünkösdi kiskirályság a Hortobágyi Kézművesudvarban

Hőmérséklet

A pecsétgyűjtő játék a Pásztormúzeumban, kombinált kiállítási belépő vásárlásával kezdődik és a kézművesudvarban folytatódik. A két helyszínen legalább négy, a feladatok teljesítését igazoló pecsétet kell összegyűjteni a játék sikeres teljesítéséhez. A sikeres gyermek versenyzők közül naponta kisorsolják a „pünkösdi kiskirályt vagy kis királylányt”.

A vasárnapi és hétfői pünkösdi pecsétgyűjtő állomásai mesefonal játékban való részvétel a Pásztormúzeumban, népi ügyességi játékok versenyszámainak teljesítése és kvízjáték. A gólyaláb, százlábú, nyúlütés, karikadobáló, kirakójáték kipróbálásán túl, műsoron kívül, a gyerekeknek a teknőhorgászat, a csapatok számára pedig a malmos grundjáték nyújt majd kiváló szórakozást, amelyben a „rablónak” meg kell szereznie a két „molnárlegény” által rudakon szállított zsák búzát. A pecsétgyűjtő játékot sikeresen teljesítő gyerekek közül sorsolással kiválasztott pünkösdi kiskirálynak és kísérőinek nyereménye az ajándék kézműves foglalkozáson túl egy „pünkösdi lakoma”, vagy a kiskirály, illetve kis királylány részére egy rend, méretes viselet. A sorsolás 13.30-kor, a Hortobágyi Kézművesudvarban lesz.

Vasárnap 14.00 órakor ingyenes bábelőadás szórakoztatja a nagyérdemű gyermeksereget, Urbán István és Urbánné Lantos Éva előadásában.

A Hortobágyi Nemzeti Park kiállításai közös jeggyel is látogathatóak.

A kézművesudvarba nincs belépőjegy, a kézműves foglalkozások pedig a Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontjában váltott kézműves tallérral vehetők igénybe, amellyel azonban most az „egyet fizet kettőt kap” akciónkban két kézműves foglalkozást adunk.

Információ: Tel.: 52/589-000 • E-mail: info@hnp.hu

4071 Hortobágy
Petőfi tér 9.
Esemény info
2018.05.20 9:00 - 2018.05.21 17:00
Hortobágyi Nemzeti Park
Kapcsolat
+36 52/ 589-000

Ossza meg