Sakk szimultán

Hőmérséklet

A sakk szimultán lényege, hogy a szimultánt adó játékos több ellenfél ellen játszik, mindegyik táblán fehér színnel. A sakkasztalok rendszerint körben vannak elhelyezve, a szimultánt adó játékos körbe jár az asztalok között és minden táblán lép egyet. Az ellenfelek válaszlépéseiket akkor tehetik meg, ha szimultánt adó ellenfelük odaér. A négykezes szimultán esetében két szimultánt adó játékos van, felváltva lépnek egyet – egyet mindegyik táblán. A nehezítés a játékban az, hogy nemcsak ellenfeleik játékát kell követniük a szimultánt adó játékosoknak, hanem egymáséit is.

A szimultán az 50. Debreceni Virágkarnevál kapcsán 50 táblásra van tervezve, tehát a résztvevők száma limitált. A helyszínen csak korlátozott számban lehetséges a jelentkezés a szimultánra, ezért kérjük, hogy részvételi szándékotokat email-ben, a sakkiskola@gmail.com címen jelezzétek Juhász Mihály sportköri elnöknek. 1850 Élő-pont alatti játékerejű játékosok jelentkezését várjuk.

Az ellenfelekről:
Pintér József (Budapest, 1953. november 9. –) magyar sakkozó, nemzetközi nagymester, több mint 100-szoros válogatott, nyolcszoros sakkolimpikon, sakkolimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes, BEK-győztes, kétszeres magyar bajnok, 20-szoros magyar csapatbajnok, U20 junior Európa-bajnoki ezüstérmes, edző, szakíró.

A Debreceni Sakkiskola ifjú büszkesége a 12 éves Tran Dávid, aki jelenleg 2127 Élő-pontszámmal rendelkezik. Országos diákolimpiai bajnok, Magyar Korcsoportos Nemzeti Sakkbajnokság bajnoka és rapid bajnok korcsoportjában. Nemcsak a sakkban jeleskedik, hanem a matematikában is, a Zrínyi országos matematikai versenyen is bajnoki eredményekkel jeleskedik!

4026 Debrecen
Hunyadi u. 1-3.
Esemény info
2019.08.15 15:00 - 19:00
Főnix Rendezvényszervező Kft.
Kapcsolat
+36 52 518-400

Ossza meg