Second Life, avagy Kétéletem

Hőmérséklet

A whiskey gyáros Mészáros Máté megismerkedik Ötvös Andrással, aki mentős lett, és elbeszélgetnek arról, mi lett volna, ha színészek lennének. Ismernék-e Kovács Patríciát? De lehet, hogy ő is egy másik életet él, mint a mostani, éppen úgy, mint Járó Zsuzsa. Schruff Milánt ebben az elképzelt életben minden más jobban foglalkoztatja, mint a színház.

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

Az öt színészben nem csupán a hivatásuk közös, ugyanis a Színház- és Filmművészeti Egyetemen mindannyian Máté Gábor osztályába jártak: az első évfolyamba járt Járó Zsuzsa, Kovács Patrícia és Mészáros Máté, illetve a színdarabot rendező Dömötör András, a következőbe Schruff Milán és Ötvös András. A 2003-ban végzett első, legendás Máté-osztály 2007 óta minden nyáron összejön egy két hétig tartó műhelymunkára, és az Alkal/Máté Színésztrupp keretében egyikük életéből produkciót készítenek. A sorozat producere Orlai Tibor, ahogy a Second Life, avagy Kétéletem című színdarabnak is.

„A színdarab sava-borsát az adja, hogy a színészek… önmagukat alakítják, illetve egymás életének mellékszereplőit is eljátszva keresik a válaszokat az élet kérdéseire. A darab roppant pörgős, vicces, elgondolkodtató, olykor egészen drámai előadás. És ami a legfontosabb: egy őszinte történet.” – Révy Orsolya, kultura.hu

„A(z) előadás… egyszerre szórakoztató és olykor megrázó. A képzeletet is segítségül hívó, abszurd elemekkel teli őszinte vallomás… Egyszerre örömszínház és valódi kitárulkozás.” – Balogh Gyula, nepszava.hu

Szereplők: Járó Zsuzsa, Kovács Patrícia, Mészáros Máté, Ötvös András, Schruff Milán

Írók: Benedek Albert, Dömötör András és a társulat

Látvány: Molnár Anna

Világítás: Kehi Richárd

Dramaturg, a rendező munkatársa: Deés Enikő

Rendező: Dömötör András

Producer: Orlai Tibor

Az előadás hossza: 100 perc, szünet nélkül.

4026 Debrecen
Hunyadi u. 1-3.
Esemény info
2018.12.11 19:00 - 20:40
OrlaI Produkciós Iroda
Kapcsolat
+36 52 518-400

Ossza meg