Street Art Show

Hőmérséklet

A Street Art Show egy országos versenysorozat, melynek minden állomásán igyekszünk helyi illetve környékbeli tehetségeket bemutatni.

A jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk a jelentkezz@streetartshow.hu email címen egy rövid bemutatkozással, lehetőség szerint videóval, telefonszámmal. Ezután telefonon egyeztetjük a részleteket. Minden versenyállomáson hirdetünk egy győztest a közönség szavazatai alapján, aki 100 000Ft-os díjat kap és tovább versenyezhet a Budapesten 2019 májusában megrendezésre kerülő döntőben. Kisdíjak, tárgynyeremények illetve szponzorált díjak is kiosztásra kerülnek majd, ez többek között a szervezők, zsűri és a szponzorok közös döntése lesz. A szavazás menete a helyszínen a food truck-okból vásárláskor kapott szavazókártyákkal történik. A néző ráírja a kedvenc fellépője nevét és odaadja a fellépőnek, vagy a rendezvény hostesseinek. A nyertes kihirdetése a verseny napján 8 óra táján történik majd.

Mit, miért, és hogyan. Mindent a Street art show-ról!

Mit? Utcai szórakoztatók versenye és bemutatkozási lehetősége a Street Art Show. Műfajokban és minőségben a világszínvonalat igyekszünk tükrözni, így zsonglőrök, bűvészek, breaktáncosok, különös és különleges hangszeren játszó művészek vagy akár extrém sportok egyes képviselői, úgy mint street workout művelői, freestyle focisták is színesítik sorainkat.

Miért? A Food Truck Show-k világából nőttünk ki, azokhoz kötődünk, ami egy szabad, közvetlen és nem utolsósorban jellemzően utcai gasztro-műfaj. A kajáskocsik és az utcai étkezés persze sok helyen a világban kényszer szülte megoldás volt vagy puszta praktikum, nekünk egy Food Truck _Show keretében a szabadság, a szabad választás, a frissesség és a spontaneitás idoljai. Programelemként olyan mellett tettük le a voksunkat, ami ugyanezeket az elveket hordozza. A szabadságot, a kreativitást, a spontaneitást, olyan ami „eljön hozzád” és megszólít.

Hogyan? Az utcaművész rendszerint hívatlanul érkezik abba a térbe, amit te közlekedésre, sétára, pihenésre használsz, az utcára, a térre a parkba a strandra. Mindamellett, hogy rengeteg munkát fektetnek a felkészülésbe, szabad és spontán az előadásuk. A közönségüket maguk szerzik, mivel sem színpad, sem felkonferálás, sem műsorfüzet nem emeli őket a közönségük fölé. Valamennyi hangtechnikát használnak ugyan, de annál a 20-30 járókelőnél több nem kell, hogy hallja. Ők azok, akiket sikerül megállítani, a figyelmüket néhány percre megragadni. Itt pedig a néző szabad választása érvényesül, mert ha esetleg nem tetszik az előadás, csak elsétál. A műfajtól illetve a használt kellékektől függetlenül ezért nagyon fontos eszköze az utcaművésznek, az interaktivitás a járókelőkkel. Az utcaművész, főleg a mi versenyeinken kevéssé engedheti meg magának, hogy zárkózott, magának való, a közönségétől elszigetelt személyiség legyen. A versenyeken a közönség szavazatai, úgymond „az életben” pedig a kalapba gyűjtött pénz a tét, ami az utcaművésznek tulajdonképpen a gázsija. Így a figyelem megszerzése és megtartása a mesterség alapját jelentik.

Az utcaművész rendszerint bevonja a nézőt a műsorába, bárki részese lehet a varázslatnak, amit egy zsonglőr vagy bűvész odavisz.

streetart

4024 Debrecen
Piac utca
Esemény info
2018.08.18 12:00 - 2018.08.19 20:00
Főnix Rendezvényszervező Kft.
Kapcsolat
+36 52 518 400

Ossza meg