Szoba

Hőmérséklet

Két nőt látunk a szobában, ebben a magánnyal és hiánnyal átitatott, intim hatású térben. Egyéni útjukat, küzdelmeiket, félelmeiket, kérdéseiket, harcaikat ismerjük meg. Személyes történetük rajzolódik ki előttünk, arról, hogyan váltak őszinte, tiszta szívű lelkekből, arctalan, önmaguk számára is ismeretlen lényekké.

Kinek a döntését hozzuk meg? Honnan tudjuk, hogy melyik a saját döntésünk, és melyik a szüleinké, tanárainké, szerelmünké? Kinek akarunk folyton megfelelni?

Ki irányítja valójában az életünket? Mik az elképzeléseink arról, hogy milyennek kellene lennünk ahhoz, hogy elfogadjanak, szeressenek és megbecsüljenek bennünket? Mi történik akkor, ha meg akarunk szabadulni attól a maszktól, amit a társadalom kínos elvárásai pakoltak ránk?

A XXI. századi ember számára egy szoba az egész világot hordozhatja magában. Napjainkban az internet egy olyan strukturált információháló, amelyen keresztül virtuálisan bárhová eljuthatunk, anélkül, hogy fizikai valónkban megtennénk az oda vezető utat. A fantázia világának viszont ez a kényelem olykor komoly határokat is szabhat.

A jelen korban, az internet világában úgy, mint esetünkben, a szoba jelöli azt a tértípust, ami minden más térrel kapcsolatban áll, és valós hellyel rendelkezik. Ami a színházi térbe helyezve eleve egy dupla csavart feltételez: hiszen egy spektákulum elé tárt mágikus helyzetben teremti meg az intimitás illúzióját. A fentebb említett fantázia világa minden gyerekszobában határtalan; a kezdeti, csiszolatlan, kényszerektől és megfeleléstől mentes tudatállapotban még saját bensőnkben is meg tudjuk teremteni világunkat, amelyet olyanná alakítunk, amilyennek látni szeretnénk.

Simon Renáta és Egyed Bea készülő produkciójukban ennek a belső térnek a sajátos világát szeretnék megteremteni.

Helyszín : Víg Kamaraszínház

4025 Debrecen
Bajcsy-Zsilinszky utca 1.
Esemény info
2019.11.22 19:00 - 21:00
Csokonai Színház
Kapcsolat
+36 52 417-811

Érdemes még megnézni

Ossza meg