Udvaravató 2018 - Rutkai Bori és bandájával

Hőmérséklet

Rutkai Bori és csapata, az Űrdöngölők, kreatív foglalkozás gyerekeknek, gerillakertészkedés, galériapiknik, immár hagyományosnak is nevezhető formában – idén május elsején is várnak az éves udvaravató majálisra a b24 Galériában és udvarán.

A belépő ezúttal is egy (vagy több) virágpalánta, ami a helyszínen elültethető.

Debrecen első sétálóutcájában ezen a május 1-jén is ingyenes művészeti programokkal töltjük meg a galéria udvarát – kapunyitás 14 órakor.

Programok

Ültess te is virágot!

14 órától a koncert kezdetéig virágültetés a galéria udvarán.

Ne dobd ki, jó lesz még valamire!

14 órától a koncert kezdetéig Kopócs Éva designer Maminvent újrahasznosító workshopja a galéria udvarán. A Maminvent név kézzel, újrahasznosított alapanyagokból készült termékeket, úgynevezett „rekreálmányokat” takar. A brand egy négygyermekes anya egyszemélyes vállalkozása, melynek kreatív alkotó folyamatába az érdeklődő gyerekek és felnőttek is bekapcsolódhatnak.

Űrdöngölők

16 órától Rutkai Bori Bandája – ingyenes koncert a b24 udvarán. A Rutkai Bori Banda Sárkányjárgánya meghódította az eget, a Pizsamátorral a tengereken kalandozhattunk, a zenekar harmadik lemeze pedig még távolabbi: űrbéli tájakra kalauzol bennünket. A Pörgettyű nevű kisbolygón, közvetlenül a Zsebtenger ezüstkavicsos strandján csillogó diszkó várja a kozmosz apraját és nagyját. Hatalmas tejúthajókon, színpompás, repülő csészealjakon, szárnyas picikliken érkeznek az Űrcsűrbe a táncos lábú Űrdöngölők. Dj Bácsi pörgeti a bakelitlemezeket; harsog a robotfalvi trappolós, kvartyognak a fánkitáni rugózós guminóták, sutyorognak a Qpi-szigetek varázsénekei, kinyílnak a dzsungelszerenádok pirosló hangszirmai. A legkülönösebb dalok pedig egy Föld nevű, titokzatos bolygóról érkeznek. Rossz idő esetén a programokat a MODEM-ben tartjuk!


Esemény info
2018.05.01 16:00 - 18:00
B24 Galéria, Debrecen Batthyány utca 24.

Érdemes még megnézni

2020.04.18 Szombat Mesés hangok - Hangos mesék Zenés délelőtt, ahol kedvenc dalaink legkedvesebb meséink mellé szegődnek – fúvós hangszerekkel a főszerepben – szórakoztatni a legkisebbeket. 2020.05.01 Péntek - 2020.09.30 Szerda Nagyerdei Szabadtéri Játékok A Nagyerdei Szabadtéri Színpad nyári programsorozata, a Nagyerdei Szabadtéri Játékok minden év május 1-jétől szeptember 30-áig ível, mely az előadó-művészeti műfajok gazdag tárházából évente több mint negyven kulturális programot – színházi előadásokat, komoly- és könnyűzenei koncerteket, családi és kertmozi-programokat – kínál a régió lakosai és vendégei számára. 2020.07.08 Szerda - 2020.07.12 Vasárnap Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál Az 1961-ben alapított Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny (BBCC) a világ egyik legrangosabb zenei versenye. Célja a kortárs XX-XXI. századi a cappella kórusművek magas színvonalú bemutatása. Az öt kategóriában zajló kétfordulós verseny rendezői a meghívott énekkarok számára szállást és félpanziós ellátást biztosítanak. A verseny nagydíját elnyerő énekkar részvételi jogot kap a Kórusmuzsika Európa Nagydíja (EGP) 2021. évi döntőjén való indulásra. A Bartók Kórusversenyt folklór estek, templomi fellépések és közös éneklések egészítik ki, és meghallgathatja a Kórusmuzsika Európa Nagydíja (EGP) verseny 2020. évi döntőjét is, melyet ezúttal Debrecen rendez.

Ossza meg