Udvaravató 2018 - Rutkai Bori és bandájával

Hőmérséklet

Rutkai Bori és csapata, az Űrdöngölők, kreatív foglalkozás gyerekeknek, gerillakertészkedés, galériapiknik, immár hagyományosnak is nevezhető formában – idén május elsején is várnak az éves udvaravató majálisra a b24 Galériában és udvarán.

A belépő ezúttal is egy (vagy több) virágpalánta, ami a helyszínen elültethető.

Debrecen első sétálóutcájában ezen a május 1-jén is ingyenes művészeti programokkal töltjük meg a galéria udvarát – kapunyitás 14 órakor.

Programok

Ültess te is virágot!

14 órától a koncert kezdetéig virágültetés a galéria udvarán.

Ne dobd ki, jó lesz még valamire!

14 órától a koncert kezdetéig Kopócs Éva designer Maminvent újrahasznosító workshopja a galéria udvarán. A Maminvent név kézzel, újrahasznosított alapanyagokból készült termékeket, úgynevezett „rekreálmányokat” takar. A brand egy négygyermekes anya egyszemélyes vállalkozása, melynek kreatív alkotó folyamatába az érdeklődő gyerekek és felnőttek is bekapcsolódhatnak.

Űrdöngölők

16 órától Rutkai Bori Bandája – ingyenes koncert a b24 udvarán. A Rutkai Bori Banda Sárkányjárgánya meghódította az eget, a Pizsamátorral a tengereken kalandozhattunk, a zenekar harmadik lemeze pedig még távolabbi: űrbéli tájakra kalauzol bennünket. A Pörgettyű nevű kisbolygón, közvetlenül a Zsebtenger ezüstkavicsos strandján csillogó diszkó várja a kozmosz apraját és nagyját. Hatalmas tejúthajókon, színpompás, repülő csészealjakon, szárnyas picikliken érkeznek az Űrcsűrbe a táncos lábú Űrdöngölők. Dj Bácsi pörgeti a bakelitlemezeket; harsog a robotfalvi trappolós, kvartyognak a fánkitáni rugózós guminóták, sutyorognak a Qpi-szigetek varázsénekei, kinyílnak a dzsungelszerenádok pirosló hangszirmai. A legkülönösebb dalok pedig egy Föld nevű, titokzatos bolygóról érkeznek. Rossz idő esetén a programokat a MODEM-ben tartjuk!


Esemény info
2018.05.01 16:00 - 18:00
B24 Galéria, Debrecen Batthyány utca 24.

Érdemes még megnézni

2019.11.15 Péntek Killer Queen – Queen Show from London A Queen dalai közül nehéz lenne akár csak egyet is kiemelni, hiszen mindegyik egy külön ikon. A Killer Queen azonban maga is egy külön csillag, így nem meglepő, hogy az egyik legjobb Queen imitátor showt színpadra állító csapat is a Killer Queen nevet adta magának. Az amerikai és angol közönség kedvence Londonból érkezik 2019-ben Magyarországra, hogy egy igazi Queen élménnyel varázsolja el a magyar közönséget. 2019.11.23 Szombat Bérczesi Róbert: Én meg az Ének Bérczesi Robi önálló projektje. Az én meg az ének a dalszerző zenei munkásságának legfontosabb állomásait rögzíti és dolgozza fel. Az „egyszálgitáros” koncerteken egyaránt felcsendülnek a HIPERKARMA és a BIOROBOT legnagyobb slágerei, és az előadó kedvenc, régebbi magyar számainak átdolgozásai, valamint kedvenc magyar népdalai is. 2019.12.21 Szombat Diótörő herceg kalandjai - részletek Csajkovszkij balettzenéjéből A sűrű pelyhekben hulló hó beborítja a város utcáit. Karácsony előestéje van. Stahlbaum házába sorra érkeznek a vendégek, utoljára Drosselmeyer, az ezermester tréfacsináló, a család öreg barátja. Batyujában a Diótörő, akinek figurája átvezet bennünket a mesék és álmok birodalmába... Csajkovszkij csodálatos zenéje tartja több mint száz éve repertoáron e történet különféle feldolgozásait, melyek a karácsonyi időszak megkerülhetetlen darabjai – a Diótörőt egyszer minden gyereknek hallania kell!

Ossza meg