Udvaravató 2018 - Rutkai Bori és bandájával

Hőmérséklet

Rutkai Bori és csapata, az Űrdöngölők, kreatív foglalkozás gyerekeknek, gerillakertészkedés, galériapiknik, immár hagyományosnak is nevezhető formában – idén május elsején is várnak az éves udvaravató majálisra a b24 Galériában és udvarán.

A belépő ezúttal is egy (vagy több) virágpalánta, ami a helyszínen elültethető.

Debrecen első sétálóutcájában ezen a május 1-jén is ingyenes művészeti programokkal töltjük meg a galéria udvarát – kapunyitás 14 órakor.

Programok

Ültess te is virágot!

14 órától a koncert kezdetéig virágültetés a galéria udvarán.

Ne dobd ki, jó lesz még valamire!

14 órától a koncert kezdetéig Kopócs Éva designer Maminvent újrahasznosító workshopja a galéria udvarán. A Maminvent név kézzel, újrahasznosított alapanyagokból készült termékeket, úgynevezett „rekreálmányokat” takar. A brand egy négygyermekes anya egyszemélyes vállalkozása, melynek kreatív alkotó folyamatába az érdeklődő gyerekek és felnőttek is bekapcsolódhatnak.

Űrdöngölők

16 órától Rutkai Bori Bandája – ingyenes koncert a b24 udvarán. A Rutkai Bori Banda Sárkányjárgánya meghódította az eget, a Pizsamátorral a tengereken kalandozhattunk, a zenekar harmadik lemeze pedig még távolabbi: űrbéli tájakra kalauzol bennünket. A Pörgettyű nevű kisbolygón, közvetlenül a Zsebtenger ezüstkavicsos strandján csillogó diszkó várja a kozmosz apraját és nagyját. Hatalmas tejúthajókon, színpompás, repülő csészealjakon, szárnyas picikliken érkeznek az Űrcsűrbe a táncos lábú Űrdöngölők. Dj Bácsi pörgeti a bakelitlemezeket; harsog a robotfalvi trappolós, kvartyognak a fánkitáni rugózós guminóták, sutyorognak a Qpi-szigetek varázsénekei, kinyílnak a dzsungelszerenádok pirosló hangszirmai. A legkülönösebb dalok pedig egy Föld nevű, titokzatos bolygóról érkeznek. Rossz idő esetén a programokat a MODEM-ben tartjuk!


Esemény info
2018.05.01 16:00 - 18:00
B24 Galéria, Debrecen Batthyány utca 24.

Ossza meg