Ünnepi programok Debrecenben

Hőmérséklet

Városi ünnepi programok március 14-15-én.

Március 14.

10.00, 11.00 és 12.00 Ifjúsági Ház - Nagyterem

Üzenet a múltból – Zenés Pilvax Rendhagyó, interaktív március 15-i megemlékezés a Rocksuli, a Dilemma Drámaszínpad és a Van Gogh Füle Alternatív Színházi Műhely előadásában.

18.30 óra, Egyetem tér:

„Körülötted miljom s miljom fáklya / Meggyúlt szíveink lobogó lángja.”

Fáklyás felvonulás az Egyetem tér – Egyetem sugárút – Bethlen utca – Déri tér útvonalon

19.15 óra, Déri tér:

Pósán László országgyűlési képviselő köszöntője.

A Bürkös zenekar „Föltámadott a tenger...” című ünnepi zenés folklórműsora Debrecen város néptáncegyütteseinek közreműködésével

20.30 a Debreceni Hajdú Táncegyüttes Székháza (Hatvan u. 32.)

Pilvax – forradalmi kávéház és táncház, muzsikál a Zagyva Banda

Március 15.

9.15 óra, Kossuth tér:

Térzene

9.30 óra, Kossuth tér:

Az Országzászló felvonása katonai tiszteletadás mellett

10.00 óra, Ünnepi megemlékezés és koszorúzás a Kossuth téren:

„A magyar név újjászületésének napja” – városi ünnepség.

Koszorúzás a Kossuth-szobornál

10.50 óra, Kossuth tér – Régi Városháza – Megyeháza – Petőfi tér:

„Nem sokaság, hanem lélek...” – ünnepélyes masírozás ’48-as indulókra a Debreceni Helyőrségi Zenekar vezetésével, a Hajdú-Bihar Megyei Lovas és Huszárhagyomány-őrző Egyesület és a Szabad Lovak Sportegyesület tagjainak kíséretével.

Az állomáshelyeken közreműködnek: a Debreceni Hajdú Táncegyüttes tagjai és az Ady Endre Gimnázium diákjai

11.15 óra, Ünnepi megemlékezés és koszorúzás a Petőfi téren:

„Kossuth Lajos azt üzente” – ünnepi műsor.

Közreműködnek a Debreceni Zenede Pendely családjának tagjai és a Törköly zenekar, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes tagjai és az Ady Endre Gimnázium diákjai.

Koszorúzás a Petőfi-szobornál

„Azért a víz az úr” – a Színművészeti Egyetem Debrecenből elszármazott hallgatóinak ünnepi összeállítása: Márkus Luca, Hevesi László és Kurely László

Széki tánchistóriák – részlet, közreműködik a Debreceni Népi Együttes és a Forgórózsa Táncegyüttes, kísér a Bürkös zenekar

13.00 énektanítás, táncház

14.00-20.00 DMK Belvárosi Közösségi Ház - Pódiumterem

„Talpra, magyar!” – Családi kézműves délután és táncház a Motolla Egyesülettel valamint a debreceni néptáncegyüttesekkel (DNE, Forgórózsa, Főnix, Hajdú, Hortobágy, Honvéd) Muzsikál Molnár Miklós zenekara és a Cívis Banda. '48-as katonanótákat és népdalokat tanít Bárdosi Ildikó és Juhász Erika.

17.00 óra, Kossuth tér:

Az Országzászló levonása katonai tiszteletadás mellett

A „Körülötted miljom s miljom fáklya / Meggyúlt szíveink lobogó lángja.” címmel március 14-én 18 óra 30 perckor az Egyetem térről induló és az Egyetem tér – Egyetem sugárút – Bethlen utca – Déri tér útvonalú fáklyás felvonuláson részt venni kívánók nosztalgiavillamossal is eljuthatnak majd az Egyetem térre. A villamos március 14-én 18 óra 2 perckor indul a Nagyállomástól és körülbelül 18 óra 25 percre érkezik az egyetemi megállóba, majd visszatér a Nagyállomáshoz. A fáklyás felvonulást követően 19 óra 15 perckor a Déri téren Pósán László országgyűlési képviselő mond köszöntőt, majd a Bürkös zenekar „Föltámadott a tenger...” címmel adja elő ünnepi zenés folklórműsorát Debrecen város néptáncegyütteseinek közreműködésével.

Március 15-én a nosztalgiavillamos 10 óra 16 perckor indul a Nagyállomástól, majd az egyetem irányából visszafelé tartva körülbelül 10 óra 45 perckor érkezik a Kossuth térre, ahonnan – az ünnepi megemlékezés és koszorúzás befejeztét követően – az érdeklődők a Petőfi téri megemlékezésre utazhatnak vele. A nosztalgiavillamos mindkét útja alkalmával minden megállóban megáll, s ingyenesen vehető igénybe.

4024 Debrecen
Piac utca
Esemény info
2018.03.14 - 2018.03.15
Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Kapcsolat
+36 52 511-571

Érdemes még megnézni

Ossza meg