Varázsszavak

Hőmérséklet

Musical két felvonásban a Holt költők társasága című regény és az abból készült film alapján, a Kowalsky meg a Vega dalaival, a dESZKa Társulat előadásában. A hagyományt, a becsületet, a fegyelmet és a teljesítményt megkövetelő iskolába érkezik egy ifjú lelkeket lángra lobbantó különc tanárember, aki varázslatos módon felkavarja az állóvizet.

Lapról lapra tépeti szét diákjaival a tankönyvet, mert azt akarja, hogy felfedezzék: életük maga a költészet. A felismerés egyeseknek életre szóló szerelmet, másoknak tragédiát hoz. A hagyománytisztelő iskolában azonban tanyát ver a lázadás szelleme. Újra megalakul a szív forradalmának társasága. A diákság átéli, hogy mennyire fontos megragadni a lehetőségeket, de mindez következményekkel jár.

Az idén 8 éves, soproni, közel 50 fős dESZKa Társulatban középiskolások, egyetemisták, tanárok és a zsirai Fogyatékos Otthon, KOMISZ színjátszós lakói játszanak. Nyugat-Magyarországon egyedülálló amatőr, integrált színház, ahol együtt játszik ép és sérült ember. Legfőbb mottójuk: amatőr szinten, a legnagyobb színvonalon.

Az előadás időtartama: kb. 180 perc egy szünettel

Fővédnökök:

Törőcsik Mari,

a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész.

Benkő László,

Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zenész, billentyűs, zeneszerző, az Omega tagja.

Babity János,

Magyarország Szabadkai Főkonzulja

Kowalsky Balázs Gyula,

Kowalsky meg a Vega zenekar

4026 Debrecen
Hunyadi u. 1-3.
Esemény info
2018.11.10 19:00 - 22:00
2018.11.11 11:00 - 14:00
Főnix Rendezvényszervező Kft.
Kapcsolat
+36 52 518-400

Ossza meg