Virágok ker(e)tben- Istók Bernadett édenkertje

Hőmérséklet

Istók Bernadett szentendrei festőművész édenkertjébe feledkezve megérint valami ősi, mély érzés, magával ragad a látvány.

Nehezen kategorizálható, nem absztrakt, mégis az, nem realista, mégis az, nem csendélet, nem hagyományos tájfestészet… A szakrális kert nála békés, csendes, az újra megtalált egyensúly kertje. Istók Bernadett szívesen tölti idejét a debreceni arborétumban. „A fölém magasodó hatalmas fák ámulatba ejtenek… mezítláb tapogatom a föld buckáit. Érzem, hogy szabad vagyok, itt el lehet bújni a város zajától…” Munkáiból Budapest mellett számos hazai településen rendeztek nagy sikerű kiállítást, résztvevője volt a Corvinus Kertészeti Egyetem Nemzetközi Orchideakiállításának, de rendszeres meghívottja az Itália kastélyaiban megrendezett kertészeti kiállításoknak is. A festett virágok édenkertjét Szántó Piroska nagy méretű gobelinje és a művészettörténetet formáló Szombathelyi Képtár nemzetközi minitextil-gyűjteményéből összeállított válogatás egészíti ki.

A kiállítás ingyenesen látogatható a Kölcsey Központ nyitvatartási idejében, hétfő kivételével naponta 9-18 óráig.

Helyszín: Bényi Árpád terem

Kiállítások a Virágkarneváli hét idején a Kölcsey körfolyosóján:

augusztus 14-26. Mátyás király rózsát nyitó ostornyele (gyerekrajz pályázat és kiállítás)

augusztus 14-26. A Hortobágy madarai (Tóth Csaba fotográfus képei)

augusztus 16-20. Szomjazóművészek (Kaktuszok és pozsgások kiállítása és vására)

4026 Debrecen
Hunyadi u. 1-3.
Esemény info
2018.08.07 10:00 - 2018.09.02 18:00
Főnix Rendezvényszervező Kft.

Érdemes még megnézni

2019.06.28 Péntek - 2019.12.31 Kedd Adybandi ébresztése Időszaki kiállítás és múzeumi nyomozás 2019.12.01 Vasárnap Divatfotók, portrék, aktok - Keszeg Annával a MODEM-ben Fényűző elegancia és finom csábítás, divat, stílus és kukkolás – a világhírű fotós, Helmut Newton többnyire a nőket állítja a középpontba, de a férfiak és a nők közötti kapcsolat is visszatérő motívum felvételein. 1972 és 1984 között készült fekete-fehér képei, divatfotók, portrék és aktok mostantól január 26-ig láthatók a MODEM-ben. December 1-jén 16 órától a divattal és a populáris látványképzéssel is sokat foglalkozó Keszeg Anna egyetemi adjunktus kalauzolja végig a közönséget. 2019.12.04 Szerda - 2020.01.12 Vasárnap Kép-Plasztikák | Wrábel Erzsébet kiállítása Pályája során hol mozgalmasabb, olykor szinte organikus, hol pedig tárgyilagos, néha már szinte szikár, de mégis mindig érzékeny és fegyelmezett formaalakítás jellemzi kép-plasztikáinak építését. Wrábel Erzsébet maga így mutatja be tevékenységét: „Képeim összetéveszthetetlenek, kifejezési formájuk és sajátos színviláguk egyedi. Mindig is érdekelt az anyagok sokfélesége, és a bennük rejlő lehetőség. Szeretek kísérletezni. Legfőképpen az anyagok textúrája és faktúrája vonz. Alkotásaim ötvözik a textil-, a szobrász- és a festőművészetet. Képeim háromdimenziósak, melyeken a formák térben helyezkednek el. Uralkodó színeim a törtfehér, a szürke, a fekete és a pasztell árnyalatok.”

Ossza meg