Helyi közlekedés

Hőmérséklet

Bár Debrecenben kényelmes sétával minden fontos látnivaló és helyszín könnyen elérhető, aki mégsem a sétát választaná, annak a helyi tömegközlekedés számos kényelmes lehetőséget kínál. Két villamos-, öt trolibusz- és több, mint ötven autóbuszvonalon történik menetrend szerinti utasszállítás Debrecenben, de a város biztonságos kerékpárút-hálózaton akár két keréken is felfedezhető.

Debrecen két turisztikailag kiemelt része – a belváros és a Nagyerdei park – könnyen és gyorsan megközelíthető az 1-es villamossal és számos autóbuszjárattal.

A 2-es villamos vonalán tíz jegykiadó automata segítségével kényelmesen, egyszerűen lehet a nap 24 órájában jegyet és bérletet váltani. Az automatákat nem csak a helyi lakosok, de a turisták is könnyen használhatják, a vonaljegyek megvásárlására ugyanis 8 nyelven van lehetőség. A készülékek a jegy- és bérletvásárláson túl általános információkat adnak a helyi járati jegyek vásárlási feltételeiről, használatukról és érvényességükről. Fizetni bankkártyával is lehet. A vakok és gyengénlátók hangosmenüt használhatnak.

A helyi járatok pontos közlekedéséről, az egyes vonalakat érintő forgalmi hírekről a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. honlapján – www.dkv.hu – és többnyelvű, ingyenes mobil alkalmazásuk – transIT DKV – segítségével bárki azonnal értesülhet. 

Az autóval közlekedők Debrecenben többféle parkolási lehetőség közül választhatnak. A városban ötezer-háromszáz felszíni parkoló, öt mélygarázs, három belvárosi „üzleti” parkoló, valamint három magánparkoló áll az autósok rendelkezésére. 

A parkolásért övezetenként és a gépjárművek jellegétől függően más-más díjat kell fizetnie. A felszíni parkolás díját parkolóautomatáknál, valamint mobiltelefonnal fizetheti ki az autós. A parkolási lehetőségekről bővebb információ a www.dvparking.hu oldalon érhető el.

Debrecenben is ingyen parkolhatnak a zöld rendszámmal rendelkező autók tulajdonosai a DV Parking által üzemeltetett felszíni, fizető várakozóhelyeken. Debrecen elkötelezett a tiszta, közvetlen károsanyag-kibocsátás nélküli városi közlekedés iránt. A nagyerdei mélygarázsban lévő gyorstöltő segítségével könnyen és gyorsan tölthetik fel elektromos járműveiket az autósok.

Rendezvény kereső

mikor?

válassz dátumot
Mettől
Meddig

mit?

milyen esemény?

Ossza meg