Környékbeli látnivalók

Hőmérséklet

Domb és hegy, ez az a két dolog, amit az Alföldön legkevésbé keresnénk. Pedig még ezek után is érdemes érdeklődni.

Az Erdőspuszták a várostól mintegy tíz kilométerre keletre, félkörívben húzódnak. Ez a vidék kedvelt kirándulóhely, melyet kerékpárral és gyalogtúra keretében is érdemes felfedezni. Fák koronájába nyúló kilátók, csillogó tavak, különleges természeti kincsek helyszíne ez a csalogató táj. Az itt található Hármashegy a jól elkülöníthető kiemelkedéseiről kapta a nevét.

Hajdú-Bihar megye és a régió települései további látnivalókat kínálnak a turistáknak. A hajdúdorogi görög katolikus templom ikonosztáza, a herpályi monostorrom, vagy a XIII. századi nyíracsádi templom – mely a megye legrégebbi egyházi építménye – éppúgy fontos kulturális örökség, mint a hortobágyi Kilenclyukú híd, mely Európa leghosszabb közúti kőhídja.

Hortobágy
Hortobágy

Kapcsolódó tartalom

Ördögárok Az Erdőspuszták nyugati szélén, a Zsuzsi Erdei Vasút vonalán, Csereerdő megálló közelében található az Ördögárok földsáncrendszer egyik rekonstruált maradványa. Arbo tanya Az Erdőspusztán lévő Arbó tanyán lovaglási és pusztabuszozási lehetőség, lovasbemutató és egyéb programok várják a természetben kikapcsolódni vágyó látogatókat. Bánki Bemutatóház és Füvészkert A Diószegi úton a 9-es autóbuszról a Panoráma út kereszteződésében leszállva s északi irányba sétálva, egy magaslatra érve hirtelen tűnik szemünkbe az Erdőspusztai bemutatóház. Fancsikai templomrom Az egykori falu neve személynév-eredetű, a település már a XII. század végére kialakult. Az akkori Bihar vármegyében négy Fancsika nevű falu volt. Gúti erdő A térség leghíresebb vadászterülete a gúti erdő, amely Nyíradony és Nyíracsád között terül el. Hajdúszoboszló Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa, melynek kedvező adottságai és szolgáltatásai egész évben megteremtik a feltételeket az aktív és passzív kikapcsolódáshoz. A fürdőzés mellett vendéglátóhelyek, szálláshelyek és Hajdúszoboszló városa is változatos programokat kínál. Az igényesen gondozott és parkosított üdülőváros tökéletesen alkalmas családok és gyógyulni, felüdülni vágyók teljes kikapcsolódására. Hármashegyalja, erdei iskola és tanösvény Elnevezésének magyarázata, hogy a szél alakította homokbuckák olyan magasak, hogy hegynek titulálták őket az emberek. Hortobágy A Hortobágy szó több jelentéssel is bír: jelöli a települést, a tájegységet és az azon kanyargó folyót. Ami összeköti ezeket, az a Kilenclyukú híd, az ország leghosszabb épített közúti kőhídja, és a híd közvetlen szomszédságában található tradicionális vendéglátóhely, a Hortobágyi Nagycsárda. Bárki részese lehet a pusztai életérzésnek egy fogatozás keretében: megtekintheti az állatokat eredeti élőhelyükön, és arra is választ kaphat, miért termett lóra a magyar ember. Nagycserei pihenőerdő A Nagycserei pihenőerdő a Hármashegyre vezető erdei kisvasút egyik megállóhelye. Tiszafüred Tiszafüred a Tisza-tó fővárosa, a csendes természeti környezetre vágyó vendégek kedvelt helye. Aki megcsodálja ezt a tájat, az beleszeret és évről-évre visszatér. Vekeri-tó A debreceni Erdőspuszták a várostól mintegy tíz kilométerre keletre, félkörívben húzódnak. Kedvelt pihenő- és kirándulóhely, ahol gyalogos és kerékpáros túraútvonalak, kilátók, játszóterek, bemutatóház, arborétum, piknikezési és horgászási lehetőség várja a természet kedvelőit.

Rendezvény kereső

mikor?

válassz dátumot
Mettől
Meddig

mit?

milyen esemény?

Ossza meg