Parkok, terek

Hőmérséklet

A debreceni városnézés attól több és jobb, hogy a látnivalók sorát zöld, tágas és hangulatos terek teszik változatosabbá.

Számos városrésznek sajátos, stílusához illó parkot és vízjátékot álmodtak meg a tervezők, hogy még élménytelibbé és kényelmesebbé tegyék a látogatók sétáját, vagy ahogyan a debreceniek hívják, a korzózást.

Kapcsolódó tartalom

Nagyerdei park Minden jelentős várost fémjelez egy híres park – Debrecent az ország első természetvédelmi területének nyilvánított Nagyerdőben található park. A Piac utca és a Kossuth tér Debrecen főutcája, ahol a XVI. századtól 300 éven át tartották a híres debreceni vásárokat. Ady park A debreceni sétát – vagy ahogy a helyiek nevezik, korzózást – a város zöld, szökőkutas terei teszik még kényelmesebbé. Baltazár Dezső tér A belvárosban található modern tér Baltazár Dezső tisztántúli református püspök nevét viseli. Csapó utcai sétálóövezet Debrecen legrégebbi utcáinak egyike, mely a XV. században itt lakó guba- és szűrcsapókról kapta a nevét. Déri tér Debrecen egyik leghangulatosabb, legintimebb belvárosi tere. Egyetem téri park A több mint száz éves egyetem főépülete előtt található tágas, francia stílusú park, térlépcsőkkel, díszmedencével és sétányokkal osztott tér Debrecen egyik legimpozánsabb tere. Emlékkert A Református Nagytemplom és a Kollégium között húzódó Emlékkertben található Bocskai István erdélyi fejedelem szobra, melyet 1906-ban, a hajdúk letelepítésének 300. évfordulóján emeltek. Hal köz Az egykori hal- és tejpiac helyén található Debrecen egyik leghangulatosabb belvárosi tere. Kálvin tér A Református Nagytemplom és a Debreceni Református Kollégium szomszédságában található tér a Piac és a Péterfia utcákat köti össze. Medgyessy sétány A Nagyerdő múzsák lakta vidék a poétáknak, s temérdek izgalmas kutatási témával szolgál a tudósok számára is.

Rendezvény kereső

mikor?

válassz dátumot
Mettől
Meddig

mit?

milyen esemény?

Ossza meg